Cedevita na krilima navijača izborila Eurokup

Objavljeno: 05.10.2011. 11:31

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: nenad dugi/ cropix

Veliki posao napravili su u srijedu košarkaši Cedevite. Pobjedili su Chalon 84-69 što im je i ove sezone osiguralo nastup u Eurokupu, natjecanju u kojem su prošle sezone stigli sve do Final Foura, piše index.

Iako su u prvoj utakmici gubili i 22 razlike, Cedevita je u uzvrat krenula s pet poena zaostatka i na krilima odličnog Dontayea Drapera uspjela slomiti Francuze pred 3000 navijača u dvorani Dražena Petrovića. Trener Anzulović nakon utakmice je imao samo riječi hvale.

- Atmosfera je bila prava košarkaška i nadam se da će nas naši navijači nastaviti pratiti i čitave sezone u Domu sportova. Presudila je naša želja, nismo odustajali. Draper nas je predvodio s deset asistencija što nam je dalo sigurnost, ali svi smo bili posvećeni zajedničkom cilju - pobjedi i prolazu- rekao je Anzulović nakon utakmice.

- Zadovoljan sam jer smo se unatoč jednom grču i ne previše briljantnoj utakmici vratili. Poslije poraza u Francuskoj jednom sam novinaru rekao da će u Zagrebu biti 20 razlike. No, bili smo u prevelikom grču, o čemu dovoljno govori i 21 izgubljena lopta. Unatoč tome što smo zabili 94 poena, naš napad bio je prepun grča-  kazao je Cedevitin trener, a prenose službene stranice kluba.

Marino Baždarić odigrao je odličnu utakmicu te je za 20 minuta igre zabio 12 koševa uz sedam skokova i tri asistencije.

- Čestitam svima u momčadi, stručnom stožeru i navijačima. Gotovo smo napunili Draženov dom i doista je bila lijepa atmosfera. Malo je čudno kad igraš utakmicu, a znaš da ti ni sama pobjeda nije dovoljna. Chalon je dobra ekipa i znaju igrati. No, mi smo znali da će, ako odigramo kvalitetno, razlika doći na vidjelo. Malo su nas iznenadili presingom u trećoj četvrtini, no u četvrtoj dionici s par polaganja utakmicu smo odveli u mirnije vode – rekao je Baždarić.

Trener Chalona Greg Beugnot bio je svjestan da je presudna bila prva utakmica u kojoj je njegova momčad ispustila veliku prednost u posljednjih petnaestak minuta.

- Mislim da smo mi svoju priliku u ovim kvalifikacijama ispustili kod kuće kad smo u jednom trenutku imali 22 koša prednosti, a susret onda završili samo s pet razlike. Cedevita je prošle sezone bila iznenađenje Eurokupa. To je kvalitetna momčad, a mi smo s druge strane vrlo mlada ekipa i vjerujem da će nam ovo iskustvo biti od koristi u budućnosti - rekao je Beugnot.

Izvor: index.hr

Komentari