Članovi Baroka do čak 44 medalje u Varaždinskim Toplicama

Objavljeno: 21.06.2015. 19:39

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: PK Barok

Plivački klub Barok nastupio je na petom po redu mitngu Vodeni lav u Varaždinskim Toplicama, a varaždinski plivači i plivačice vratili su se sa čak 44 medalje.

Na natjecanju je sudjelovalo 299 natjecatelja iz 16 klubova iz Hrvatske i Slovenije koji su bili raspoređeni u pet uzrasnih kategorija. Barok je predstavljalo najviše natjecatelja do sada – njih čak 58, a članovi Baroka osvojili su ukupno 44 odličja, od čega 10 zlatnih, 19 srebrenih i 15 brončanih.

Na kraju natjecanja nagrađivani su i najuspješniji klubovi. U ekipnom poretku koji se dobio zbrojem bodova prvih 10 plivača u svakoj disciplini Barok je zauzeo 2. mjesto u konkurenciji 16 klubova.

U najstarijoj A kategoriji najuspješnija predstavnica bila je Martina Štefinec koja je bila dva puta zlatna, Stela Grobotek bila je zlatna i srebrena, Luka Cvetko jednom zlatni, Elena Škrapec tri puta brončana, Maja Berkopić srebrena, a Mirta Piskač i Neven Lončarić brončani.

U B kategoriji Iva Vresk je bila srebrena, a Patricija Lončarić i Jakov Igrec brončani.

U C kategoriji Matej Čok osvojio je 3 odličja, od kojih 2 srebra i broncu. U istoj kategoriji Petra Gašparac osvojila je dva srebra, a David Lazar jedno.

Najviše uspjeha plivači i plivačice Baroka ostvarili su u D kategoriji. Nika Dobovičnik bila je najuspješnija predstavnica Baroka na cijelom natjecanju, a nastupila je u 5 disciplina i osvojila 4 zlata i 1 srebro. Kod dječaka odlični su bili Erik Hunjek i Luka Štumberger koji su osvojili po 4 odličja. Hunjek je bio dva puta zlatni i dva puta srebreni, a Štumberger zlatni, dva puta srebreni i brončani. U istoj kategoriji brončane medalje osvojili su Luka Kokotec i Karlo Rogina.

U E kategoriji u kojoj su nastupili najmlađi članovi najbolja je bila Leona Juriša koja je osvojila 5 odličja, od kojih zlato, 3 srebra i broncu. Lujo Vincek doplivao je do dva srebra i bronce, a Melani Kliček u svom prvom nastupu osvojila je srebro i broncu.
Kombinirana muško- ženska štafeta sa plivačima iz A, B, C i D kategorije u sastavu Mario Vlahinja, Jakov Igrec, Petra Gašparac i Nika Dobovičnik bila je trećeplasirana.

Sljedeći nastup članove Baroka očekuje u subotu i nedjelju 27. i 28. lipnja na Ljetnom Regionalnom prvenstvu u Sisku.

Komentari