Varaždinci slavili u polufinalu

Dabrovi pobjedom protiv Dubrave izborili povijesno finale Hrvatskog rukometnog kupa!

Objavljeno: 13.05.2016. 20:25

Zadnja izmjena: 13.05.2016. 20:51

Foto: HRS - Facebook

Rukometaši Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930 stigli su do povijesnog uspjeha plasiravši se u finale Hrvatskog rukometnog kupa. Varaždinci su do tog uspjeha stigli pobjedom u polufinalnu u Umagu protiv zagrebačke Dubrave 26:21.

Rukometaši Vladimira Vujovića furiozno su otvorili susret i u šestoj minuti imali prednost od 4:0. No, u nastavku Zagrepčani su zbili svoje redove pa se varaždinska prednost do 16. minute istopila i minutu kasnije rukometaši Dubrave su poveli 7:6. U nastavku prvog dijela minimalna prednost je bila na strani zagrebačkih rukometaša, ali na odmor se otišlo rezultatom 11:11.

Na startu drugog dijela igrao se pogodak na pogodak, no od 37. do 40. minute Varaždinci su napravili seriju od 3:0 i poveli 17:14. U samoj završnici odlijepili su se na plus šest i susret mirno priveli kraju. Završilo je 26:21.

Veliko veselje

- Presretni smo. Bila je to vrlo neizvjesna utakmica u kojoj smo na početku imali 4:0, no Dubrava se vratila. U drugom poluvremenu odigrali smo odlično u obrani i uz odličnog Matiju Špikića na vratima, zasluženo smo slavili - rekao je nakon utakmice Vladimir Vujović, trener Gradskog rukometnog kluba Varaždin.

Dabrove su uz Špikića na vratim do pobjede vodili Ivan Horvat koji je zabio osam golova te Bruno Vili Zobec koji se sedam puta upisao u strijelce.

Varaždinski rukometaši tako su napravili povijesni uspjeh izborivši finale, a tamo ih u nedjelju čeka PPD Zagreb koji je u drugom polufinalu bio uvjerljiv protiv Nexea 30:18.

- Mi smo svoj posao napravili. Bit će to lijepa ugodna nedjelja - zaključio je Vujović.

Komentari