Dabrovi večeras u Poreču: Može li pasti Veli Jože?

Objavljeno: 06.05.2015. 08:26

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Rukometaši GRK Varaždina 1930 danas će u 19 sati imati „prvu meč loptu“ u borbi za titulu viceprvaka Hrvatske i nastup u prestižnoj srednjoeuropskoj SEHA ligi dogodine. Varaždin je drugi, posljednje dvije sezone uvjerljivo bolji od Poreča, međutim Poreč je ove sezone u 15 domaćih utakmica pobijedio – svih 15 puta! Utakmicu najavljuje strateg Dabrova, Silvio Ivandija.

U grotlu porečke dvorane „Veli Jože“ igrat će se utakmica velikih očekivanja, Varaždin i Poreč su bodovno poravnati s Nexeom, svi ravnopravno konkuriraju za 2. mjesto i nastup u SEHA ligi. Poreč je dosad sve dobio doma, iznenađujuće čak i našički Nexe. S druge strane, Varaždin je u zadnjih mjesec dana dva puta uvjerljivo dobio Porečane (35:25 u Ligi za prvaka, 35:24 u četvrtfinalu Kupa) što sugerira razliku u kvaliteti. Već bi i remi večeras gurnuo Dabrove u poziciju glavnog favorita za SEHA ligu, porečki je sraz dakle u neku ruku – utakmica odluke za Varaždin?

- Dobro, nije baš utakmica odluke, ali da, uspjeh nam može puno toga olakšati, na način da ne moramo ganjati razliku protiv Nexea 23. svibnja u Varaždinu, u vjerojatnoj utakmici odluke. Što se tiče naših zadnjih rezultata protiv Poreča, oni sasvim sigurno nisu pravi odnos kvalitete ovih momčadi. U Kupu primjerice Poreč jednostavno nije želio ići dalje, znali su da ih u polufinalu čeka PPD Zagreb i budući da su i ranije tijekom sezone imali problema s ozljedama, jednostavno su izabrali poraz – komentira prošlotjednu utakmicu Varaždina i Poreča trener Dabrova Silvio Ivandija, najavljujući da će današnja biti daleko teža.

- Idemo probati srušiti njihovu tvrđavu, gledali smo na DVD-u zadnju utakmicu Poreča s Nexeom, dvorana je mala pa je svaku utakmicu puna, publika je „na terenu“. Tako je bilo i u našem srazu u prvom dijelu prvenstva kad smo izgubili u zadnjem napadu, iz penala. Bit će vruće, ali i mi smo spremni; Porečani su se u Varaždinu šparali, ali ni mi nismo išli „full“, relativno lagano smo to dobili, podijelio sam minutažu...

Recept za Poreč i Veli Jože večeras?

- Isti recept svaku utakmicu. Svaku igrati do kraja, maksimalno, želimo pobjeđivati. Pustimo računice, nas zanimaju dva boda u Poreču. Dolazimo u kompletnom sastavu, iako je Domagoj Sršen imao upalu grla, a ni Ante Kuduz nije trenirao zadnja dva dana, ali bit će obojica spremni, svi ostali također. Na nama je samo da odigramo u Poreču kao što smo odigrali svih pet utakmica Lige za prvaka i u tom slučaju, uvjeren sam – uspjeh neće izostati.

Toliko Silvio Ivandija, sve ostalo znat ćemo večeras oko 20:30 sati!

Komentari