Danas ženska odbojkaška poslastica u Areni

Objavljeno: 25.01.2015. 12:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Kadetske odbojkašice OK Varaždin Volleya u 17 sati u varaždinskoj Areni igraju derbi Druge HOL protiv vodeće ekipe lige, zagrebačkog Don Bosca.

Jedan je to od vrhunaca varaždinske ženske odbojkaške priče koja se korak po korak gradi unatrag više od četiri godine pod vodstvom poznatog varaždinskog odbojkaškog stručnjaka Ivice Đolonge. Sve je počelo mini odbojkom, Prvenstvom Hrvatske u kojem su današnje kadetkinje kluba osvojile šesto mjesto, nastavile su u Trećoj HOL osvajanjem prvog mjesta bez ijednog poraza u sezoni, da bi svoj ovosezonski premijerni nastup u Drugoj ligi Centar, u konkurenciji znatno starijih odbojkašica, okončale u jesenskom dijelu sezone na sjajnom drugome mjestu. I danas, u 17 sati, igraju derbi prvenstva protiv vodeće momčadi lige – Don Bosca iz Zagreba.

Paralelno s uspjesima današnjih kadetkinja, rasla je i prva ekipa, seniorska, također vrlo mlada (četiri igračice još su juniorke). Prije četiri godine Varaždinke su igrale Treću HOL pa se pod vodstvom trenera Jurice Jurena penjale i kroz prošlogodišnje kvalifikacije izborile 1. B HOL gdje trenutačno drže 6. mjesto, sa svega tri boda zaostatka za trećeplasiranim ŽOK Karlovcem.

U zaključku, sadašnjost ženske odbojke u Varaždinu je vrlo dobra, budućnost bi po svemu sudeći trebala biti - sjajna. Jer, spomenute kadetkinje pred kojima je danas drugoligaški derbi sezone, prije nešto više od mjesec dana su osvojile i fantastično treće mjesto na Juniorskom prvenstvu Hrvatske, ispred njih bile su samo juniorke velikogoričke Azene i zagrebačke Mladosti. Taj su uspjeh potpisale Tamara Đolonga, Inka Inkret, Sara i Stela Pevec, Lucija Tesla, Darija Jarmić, Martina Deglin, Ana Stanković, Lucija Kociper, Ana Novak i Sara Bobnjarić. Uz podsjetnik, još su – kadetkinje.

Pozivnica stoga svim ljubiteljima odbojke na istinsku sportsku poslasticu danas u Areni, s početkom u 17 sati. OK Varaždin Volley II – OK Don Bosco (Zagreb).

Komentari