Derbi 2.ŽNL Istok: Budućnost po novu pobjedu, Mladost (Vž) im sprema iznenađenje

Objavljeno: 04.09.2015. 16:48

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: I.T.

Nogometni sladokusci u subotu će u Vidovcu uživati u derbiju drugog kola 2.ŽNL Istok između domaće Budućnosti i varaždinske Mladosti.

Prošle sezone u istočnoj diviziji prvo mjesto osvojila je margečanska Mladost, druga je završila Budućnost, a treća Mladost iz Varaždina.

Baš su Vidovčani i nogometaši iz Biškupca ove sezoni glavni pretendenti za naslov.

- Ove sezone imamo ambicije osvojiti prvo mjesto i napokon otići u viši rang gdje nam je i mjesto. Prošle sezone nismo imali sreće, a nedostajalo je malo i kvalitete pa su za ovu sezone dovedena četiri pojačanja - rekao je predsjednik Nogometnog kluba Budućnost, Kristijan Plantić.

Stigli su Nikola Hranić, Jurica Lazni i Miroslav Mendeš iz Bednje te Janko Martinez iz Varteksa, dok su klub su napustili Tomislav Habulan i Antonio Glavaš.

Varaždinska Mladost ostala je u istom sastavu kao i prošle sezone, a na klupu je zasjeo novi - stari trener Branko Meštrić Rara.

- Novi trener Meštrić je s nama odradio odlične pripreme te se potajno i u tišini nadamo da ove sezone možemo do prvog mjesta. No, idemo utakmicu po utakmicu - rekao je ofenzivni veznjak varaždinske Mladosti, Dominik Matučec.

Kuglice su htjele da se baš u drugom kolu susretnu Vidovčani i varaždinska Mladost. Susret se igra u subotu od 17 sati u Vidovcu.

- Igramo kod kuće pa ćemo visoko stisnuti goste i pokazati da je kvaliteta na našoj strani. Pobjeda ne bi trebala dolaziti u pitanje - kratko je istaknuo Plantić.

Vidovčani su u prvom kolu pobijedili tuhovečki Polet 4:1, dok su njihovi protivnici iz Biškupca odigrali 2:2 sa Zagorcom.

- Utakmica s Kneginčanima je bila tvrda i zasluženo je završila 2:2. U Vidovcu želimo ostvariti prvu prvenstvenu pobjedu iako je Budućnost još jača nego prošle sezone. Bez obzira na to, idemo ih iznenaditi - zaključio je Matučec.

U zapadnoj diviziji u isto vrijeme susreću se Podravac i Nova Ves u Svibovcu Podravskom.

Komentari