Derbi kola: Mladost iz Margečana stigla do minimalnog slavlja u Biškupcu

Objavljeno: 19.10.2014. 11:26

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ivan Tomašković

U Biškupcu je odigran derbi 10. kola 2.ŽNL Istok između domaće Mladosti i Mladosti iz Margečana. Slavili su gosti s minimalih 1:0 i tako se na vrhu odvojili od svojih pratitelja na čak osam bodova...

Obje ekipe u susret su ušle vrlo agresivno, kako to i priliči dvoboju prvoplasirane i drugoplasirane ekipe lige.

Gosti iz Margečana postavili su se nešto povučenije i svoje prilike tražili preko kontra napada.

Prvu priliku dočekali su u šestoj minuti. Presjekli su loptu u sredini terena, s dva dupla pasa došli do šesnaest metara, gdje se našao Siniša Slunjski koji je ostavio povratnu loptu za Marka Šrajbeka. On je preciznim udarcem matirao vratara Ćosića.

U nastavku je domaćin ponovo imao inicijativu, no gosti su bili opasniji. U 25. minuti Slunjski se našao u velikoj prigodi, no nije uspio glavom pogoditi prazna vrata.

U drugom poluvremenu nogometaši iz Biškupca bili su nešto konkretniji, no ponovo bezuspješno. Jakov Puclin iz slobodnog udarca pogodio je vratnicu, a u izglednoj prigodi pred kraj susreta našao se i Dario Lončarić. On je krenuo sam prema vratima, no stigao ga je branič margečanske Mladosti otklonivši opasnost.

Do kraja susreta Margečani su ostali s deset igrača jer Ivica Vidaček u prvoj minuti sudačke nadoknade dobio drugi žuti karton, no uspjeli su sačuvati minimalnu prednost.

-Očekivali smo da će Biškupec krenuti jako od prve minute i na to smo se pripremili. Strpljivo smo svoje šanse tražili preko kontra napada i prilike kapitalizirali postignutim pogotkom. Biškupec je vrlo dobra ekipa, no jednostavno nije bio konkretan u svojim pokušajima - rekao je trener Mladost iz Margečana, Slavko Vidaček.

S kolegom se složio i Zdravko Lihter, trener biškupečke Mladosti.

-Imali smo incijativu, posjed lopte preko 70 posto, no u završnici nismo bili pravi. Loše smo reagirali na povratne lopte, mlitavnim udarcima po golu. Gosti su igrali na kontre i dobro iskoristili svoju prigodu - istaknuo je Lihter.

Ovom pobjedom Mladost iz Margečana odlijepila se na osam bodova prednosti ispred drugoplasirane biškupečke Mladosti. U sljedećem kolu Margečani gostuju kod vidovečke Budućnosti, a Biškupčance čeka gostovanje kod Zagorca.

Utakmicu 10. kola 2.ŽNL Istok odigrali su i Zagorac i Sloboda ŠN, a slavii su Kneginčani 2:0. U 1.ŽNL 10. kolo otvorili su Varaždin ŠN i Podravac, a susret je završio 5:1 za Varaždince. U zapadnoj diviziji 2.ŽNL 10. kolo otvorili su vodeći Omladinac i Majerje, a završilo je bez pogodaka.

Komentari