NK VARAŽDIN

Evo što je Kovačević pripremio za današnju utakmicu protiv Osijeka

Objavljeno: 22.10.2022. 09:39

Zadnja izmjena: 22.10.2022. 09:56

Danas je na rasporedu susret 14. kola SuperSport HNL-a između Varaždina i Osijeka, a utakmica  počinje u 17,10 sati.

Trener Varaždinaca Mario Kovačević imao je problema sa određivanjem početnog sastava, zbog brojnih ozljeda i bolesti. Međutim, uvjeren je da će momčad koja će danas istrčati na teren varaždinskog gradskog stadiona biti ona koja može osvojiti jedan ili sva tri boda.

Skeniran je Osijek, koji je opisan kao momčad u uzlaznoj formi s vrlo dobrim igrama, o čemu govori i podatak o pet pobjeda u posljednjih pet utakmica. Isto tako Osijek su označili kao momčad koja trenutno igra najbolji nogomet iz Dinama, što predstavlja veliki izazov za ranjenu varaždinsku momčad.

- Osijek igra s tri iza, rekao bih da je to na kraju sustav 3-2-4-1, što djeluje dosta ofenzivno. Trenutno još važem što je bolje prilagoditi se Osijeku ili igrati svoju igru kao i inače. Osijek je iznenadio sve s tim sustavom, ali mi smo se dobro pripremiti, i pronašli smo mane tog sustava. Pokušat ćemo iskoristiti njihove mane i greške, uz to truditi se da budemo pravi, najavio je Kovačević.

Današnja postava Varaždina mogla bi biti iznenađenje, popunjena s mladim igračima, ukoliko se neki do viroznih prvotimaca nisu oporavili. U svakom slučaju očekuje nas vrlo zanimljiv susret, za koji se ulaznice prodaju i danas na Ticket Pointu kod stadiona od 12 sati.

Komentari