u čekanju proljeća

FOTO: Đuro Komlenović i Mirela Turk pobjednici su 1. Zimskog polumaratona

Objavljeno: 29.01.2017. 16:26

Zadnja izmjena: 30.01.2017. 14:51

Foto: TK Marathon 95

Nova utrka, 1. Zimski polumaraton održala se danas u organizaciji varaždinskog trkačkog kluba Marathon 95, a sudjelovalo je 115 trkača iz Hrvatske i Slovenije.

Pobjednici su Đuro Komlenović i Mirela Turk, dok je drugo i treće mjesto pripalo Mili Skelinu i Alenu Štefaniću, odnosno, Ani Štefulj i Višnji Bunić.

Po neto vremenu najbrži su bili Tihomir Cenko, Đuro Komlenović i Ivan Čorba odnosno Mirela Turk, Ana Štefulj i Višnja Bunić.

Start i cilj ovog zimskog polumaratona bio je kod varaždinske Arene, a trčalo se 21.097,5 metara, dva kruga asfaltiranom cestom iza Aquacityja do Slobodne zone u Trnovcu i natrag.

Nova varaždinska utrka bila je specifična po različitom startu za pojedine starosne kategorije. Naime, umjesto zajedničkog starta i proglašenja po kategorijama, na Zimskom polumaratonu trkači su po kategorijama u rasponu od 5 godina startali svake tri minute, sukladno tablicama međunarodne atletske federacije, počevši od onih najstarijih. 

– Budući da u ovo vrijeme nema niti jedne utrke u Hrvatskoj, niti u susjednim državama, u klubu smo došli na ideju da organiziramo natjecanje za trkače koji kroz zimu treniraju i polako im treninzi postaju dosadni bez utrka koje se organiziraju tek na proljeće. – rekao je predsjednik kluba Goran Pongračić.

Komentari