FOTO: Hrvatska pred 7.800 navijača na stadionu Varteksa pobijedila Gibraltar

Objavljeno: 07.06.2015. 20:28

Zadnja izmjena: 22.03.2016. 14:47

Foto: FOTO: Siniša Sović

Stadion Varteksa već dulje vrijeme nije bio tako dobro popunjen kao u nedjeljnom prijateljskom susretu između Hrvatske i Gibraltara. Oko 7.800 gledatelja došlo je bodriti Vatrene koji su im vratili na najbolji mogući način slaveći 4:0.

Izabranici Nike Kovača na samom početku visoko su pritisnuli nogometaše Gibraltara. U 2. minuti u sjajnoj prigodi našao se Marko Pjaca, no na kraju se spetljao. Minutu kasnije isti je igrač odlično probio bok, ubacio za Marija Mandžukića koji je s pet metara pucao preko vratiju.

U petoj minuti Mandžukić je glavom prebacio do Matea Kovačića čiji je udarac glavom s pet metara zaustavio Perez. Dvije minute kasnije Vatreni su poveli. Šime Vrsaljko prizemno je ubacio za Anasa Sharbinija koji je loptu s deset metara zakucao u mrežu.

Na novi pogodak morali smo čekati samo osam minuta. U prazan prostor ubacio se Kovačić te lijepo vanjskim dijelom stopala lobao Pereza.
Do kraja prvog dijela mreže se nisu tresle, no Kovačevi puleni imali su nekoliko izglednih prilika. Udarac Marcela Brozovića u 19. minuti obranio je Perez, dok su Kovačić u 21. i Sharbini u 27. minuti pucali preko vratiju.

U drugom poluvremenu na novi pogodak nismo trebali dugo čekati, a precizan s bijele točke bio je Mandžukić u 53. minuti.

Nakon pogotka naši su imali inicijativu no prvi put nakon pogotka ozbiljnije su zaprijetili preko Andreja Kramarića koji je natrčao na povratnu loptu Ante Rebića, ali Kramarićev udarac zaustavili su Perez i vratnica.

U 79. minuti pao je i četvrti pogodak na susretu. Mario Pašalić loptu je iz kornera ubacio u peterac, a tamo je smireno glavom zabio Andrej Kramarić.

Vatreni su se u još jednoj izglednoj prigodi našli u sudačkoj nadoknadi, no Kalinićeve pokušaje zaustavio je Perez.

Hrvatski izbornik Niko Kovač ističe da je taj susret ispunio svrhu.

- U prvom dijelu imali smo velik broj šansi. Iz 20 pokušaja zabili smo četiri zgoditka. U drugom dijelu smo malo pali, no važno je da je velika većina igrača nastupila. Zadovoljan samo bio s velikom većinom igrača, no neki nisu odigrali kako su htjeli. Bio je i lijepo ispunjen stadion pa smo ispunili misiju – rekao je Kovač. Zadovoljan je bio i izbornik Gibraltara, David Wilson.

- Zadovoljan igrom svoje ekipe, posebno u drugom dijelu. Sretan sam što bili dio ove utakmice i bilo je lijepo – zaključio je Wilson.

Hrvatska - Gibraltar 4:0 (2:0)

Stadion Varteksa

Gledatelja: 7.800

Gl. sudac: Matej Jug (Slo), Pom. suci: Kovačić i Vidali (Slo)

Strijelci: 1:0 Sharbini (7), 2:0 Kovačić, Mandžukić (53 11m), 4:0 Kramarić (79)

Hrvatska: Subašić, Vrsaljko, Lešković, Sharbini (od 45. Rebić), Pjaca (od 57. Perišić), Brozović (od 67. Pašalić), Jedvaj, Mandžukić (od 57. Kalinić), Badelj (od 67. Jajalo), Kovačić (od 45. Kramarić), Leovac, Izbornik: Niko Kovač

Gibraltar: Perez, Bosio, Garcia, Casciaro, Rovegeno, Bardon, Walker, Guiling, Priestely (od 75. Lopez), Duarte, Gosling (od 75. K. Casciaro), Izbornik: David Wilson

Komentari