Humanitarni turnir

Foto - U Varaždinu uskoro gostuje nogometna reprezentacija svećenika, evo detalja

Objavljeno: 17.05.2023. 18:30

Zadnja izmjena: 17.05.2023. 18:30

Danas je u prostorijama Biskupskog ordinarijata održana konferencija za medije u kojoj je najavljen Humanitarni nogometni turnir za Zakladu Varaždinske biskupije za pomoć učenicima i studentima, koji će se održavati 25. svibnja na Gradskom nogometnom stadionu.

Na turniru natjecat će se ekipa udruge Humane zvijezde Hrvatske 03, veterani NK Varaždina te Nogometna reprezentacija hrvatskih svećenika koji time želi proslaviti 25. obljetnicu postojanja. Reprezentacija je još 2020. godine doživjela svoj 25. rođendan, međutim zbog pandemije se obljetnica nije mogla proslaviti, te je prebačena na ovu godinu. 

- Prvo sam mislio organizirati utakmicu, međutim kako sam razgovarao s Predsjednikom udruge Humane zvijezde Hrvatske 03 Miroslavom Bičanićem, je on odah predložio da idemo napraviti trokut turnir. Ideja je bila da ovo bude jedan humanitarni trokut turnir. S ovim događajem u Varaždinu mi krećemo u jednu akciju, također humanitarnu, po svim većim gradovima u Hrvatskoj, gdje ćemo igrati nogometne utakmice – rekao je predstavnik Nogometne reprezentacije hrvatskih svećenika, vlč. Krešimir Žinić.

Najavljeno je kako će se turnir igrati u 3 poluvremena, te će se nakon toga preseliti u varaždinsku katedralu gdje će biskup mons. Bože Radoš održati svetu misu. Turnir će biti održan u humanitarnom duhu te će sav prikupljen novac biti izdvojen potrebitim učenicima i studentima s područja Varaždinske biskupije u obliku stipendija. Cijena ulaznice iznosi pet eura. Predsjednik udruge Humane zvijezde Hrvatske 03 Miroslav Bičanić također je najavio je kako su na turnir pozvane i mnoge zvijezde hrvatskog nogometa kao što su Zlatko Dalić, Davor Vugrinec, Marijan Mrmić, Dražen Besek, Boris Živković, Vladimir Balić i mnogi drugi.

Komentari