FOTO Kup EHF-a, osvrt: Kad ostaviš srce, rezultat ne izostaje

Objavljeno: 14.09.2015. 18:01

Zadnja izmjena: 26.02.2016. 12:37

Rukometaši GRK Varaždina 1930 u Imoli su, u uzvratnoj utakmici 1. kola Kupa EHF-a, iznimnom borbenošću i velikim zajedništvom, upisali novu europsku pobjedu. Iako ona nije bila nužna s obzirom na plus 10 iz prve utakmice, postavljena je kao veliki cilj. U Varaždinu je bilo 26:16, na terenu ASD Romagne 21:20 za Dabrove.

S obzirom na neočekivani, ali s druge strane s obzirom na okolnosti i ne previše iznenađujući poraz GRK Varaždina 1930 na startu sezone od Gorice, pobjedu u europskom uzvratu u Italiji Varaždinci su si sami postavili kao imperativ. Ne zbog Europe, nego zbog – Premijer lige.

- Mlada smo momčad sklona oscilacijama, momčad koja se tek gradi i u rukometnom smislu i u smislu karaktera momčadi. Psihološki nas je poraz od Gorice uzdrmao, a nema boljeg načina za vraćanje samopouzdanja od pobjede u prvoj idućoj utakmici. Ta nam pobjeda treba zbog nastavka Premijer lige u kojem nas raspored ne mazi, već u srijedu nam dolazi Umag, a onda gostujemo kod ove sezone vrlo dobrog Zameta – najavljivao je uzvrat u Imoli trener Dabrova Vladimir Vujović.

I dečki su tu ambiciju zaista maksimalno prenijeli na parket. Od prve minute su krenuli agresivno, zgusnutom obranom, vratar Špikić obranio je odmah prvi šut domaćina, a već se mnogo puta pokazalo koliko je to važan detalj za razvoj utakmice. Sjetimo se samo našičkog vratara Perice Lelića prošle sezone... I u imoli se baš tako momčad dodatno digla, nakon prve četiri minute igre bilo je 3:0, pet minuta kasnije 5:1 za Dabrove. Kasnije su se domaći pribrali, pomogao je i „čudan“ kriterij grčkih sudaca (samo u prvom poluvremenu 10 minuta isključenja, crveni karton Huđa i četiri sedmerca za Romagnu), otišlo se na odmor s 10:10. Međutim u nastavku opet sjajno otvaranje Dabrova, identično početku utakmice (novih 5:1 za 15:11 u 38. minuti) i tu više Talijani nisu imali snage i kvalitete za povratak. Iako se vidjela njihova žarka želja da svoj prvi povijesni europski nastup okončaju (barem) neporaženi, isto su htjeli i naši dečki. Što možda najbolje ilustrira prekršaj za crveni karton Zobeca 14 sekundi prije kraja, samo da se zaustavi napad domaćina za izjednačenje. Pobjeda je s Dabrovima otišla u Varaždin.

- Tako se gradi karakter momčadi – vidno je zadovoljan prikazanim bio strateg Dabrova Vujović.

S razlogom, jer Varaždinci su u Imoli pokazali kako se bori za boje svojega kluba, a to je uvijek vrijednije od samog rezultata. I bit će gušt pratiti nastavak izgradnje ove mlade, ali vrlo potentne momčadi. Nova stepenica već je u srijedu, u 18 sati u Graberje dolazi Umag.

Komentari