NK VARAŽDIN

Foto - Počele pripreme NK Varaždin: Cilj je samo jedan!

Objavljeno: 07.01.2022. 14:59

Zadnja izmjena: 08.01.2022. 11:12

Nogometaši NK Varaždin danas su počeli s pripremama za nastavak natjecanja u Drugoj HNL.

Podsjetimo se da je Varaždin drugi na prvenstvenoj ljestvici samo dva boda manje od prvoplasiranog Orijenta 1919.

- Ambicije su nam bile i ostale povratak u Prvu ligu, istaknuo je predsjednik NK Varaždin Dražen Vitez na prvom okupljanju. 

- Vjerujem da će trener odraditi vrlo kvalitetno pripreme zajedno s igračima i da će prevenirati sve mogućnosti povređivanjai kad krenemo 12. veljače i to baš protiv Orijenta. Bit će to opet jedna kvalitetna utakmica puna borbenosti i nadam se da će to biti početak pohoda NK Varaždina na prvo mjesto i zadržavanje prvog mjesta te ulaska u Prvu ligu, dodao je Vitez.  

Sportski direktor Nikola Šafarić rekao je kako su napripreme pozvana 35 igrača, od koji je 15 mladih iz Akademije.

Traže se pojačanja

- Neki su bolesni, neki su na putu Herrera je u dolasku ali generalno imamo 35 igrača. Imali smo sporazumni raskid ugovora s Ivorom Horvatom, tako da on više nije član kluba. Što se tiče fizioterapeuta kluba Dino Ratković je otišao u Slaven Belupo i umjesto njega doveli smo Martina Vreska. Ukupno mislim da ćemo treneru zadati slatke muke i da ćemo tijekom ovih priprema probati dovesti ciljano nekoliko dobrih pojačanja da bude još bolja konkurencija. U jesenskom dijelu nam se pokazalo da nas je širina upravo i dovela do ove druge pozicije na prvenstvenoj ljestvici, naglasio je Šafarić. 

Od pojačanja traži se najviše kvalitetan igrač na poziciji desnog bočnog, te krilni napadač ali pregovori su još u tijeku i za sada nema više informacija.

Trener Mario Kovačević zadovoljan je situacijom i atnosferom u klubu i ekipi i pun entuzijazma kreće u pripreme. Inzistirao je i na priključenju mladih igrača prvoj ekipi, kako bi imao šro širu klupu.

Sedam pripremnih utakmica

- Veseli me i ostanak svih igrača, pogotovo onih koji su bili najesen bitni. Jedino smo raskinuli ugovor s Horvatom koji nije niti igrao puno.Vjerujem da se svi ozlijeđeni od jeseni budu što bolje oporavili i da će što prije počeli trenirati, tako da mislim da u ovoj ekipi ima još puno rezerve. Nadam se da neće biti ozljeda i da ćemo na proljeće biti još i bolji, reko je Kovačević.

Igrači su dio programa priprema odradili samostalno za vrijeme pauze a danas i sutra je na programu uvodni dio i testiranja. S ozbiljnim pripremama počinju u ponedjeljak.

- Prva dva tjedna bit ćemo u Varaždinu, a 23. siječnja idemo na pripreme na Čiovo. Prije bi trebali odigrati tri utakmice doma i to, 16. siječnja  protiv Publikum Celja, 19. siječnja protiv Mladosti iz Ždralova i 22. siječnja protiv Hrvatskog dragovoljca. Od 23. do 30. siječnja smo na Čiovu i tamo ćemo uz treninge odraditi tri utakmice. Igrali bi sa Splitom, Zagorom Unešić i Uraniom iz Baške Vode. Nakon toga vraćamo se doma, dva tjedna pred prvenstvo te ćemo odigrat najmanje jednu utakmicu, generalku. Plan je 5. veljače igrati protiv Gorica iz Slovenije ali danas smo čuli da možda neće moći doći zbog korone, pa ćemo to još dogovoriti u tijeku, dodao je Kovačević.

Komentari