ŽRK KOKA

Foto - Koji su ciljevi ispred pomlađene ekipe ŽRK Koka?

Objavljeno: 27.07.2022. 20:59

Zadnja izmjena: 27.07.2022. 21:17

Večeras u varaždinskoj Areni s pripremama je počela ekipa ŽRK Koka, predvođena trenerom Zoranom Jeftićem. Velika većina igračica odazvala se pripremama, a nedostajalo ih je samo još nekoliko zbog privatnih obveza, ali do kraja tjedna ekipa će biti kompletna.

Damir Premužić, sportski direktor ŽRK Koka na početku priprema rezimirao je dolaske i odlaske igračica, te je najavio ciljeve ekipe za narednu sezonu 2022/23. U 1. HRL za žene.

- Mi se veselimo početku priprema za novu 2022/23. sezonu. Mi smo u jednom prilično izmjenom sastavu. Kad pogledamo u odnosu na prošlu sezonu nama su otišle dugogodišnje vedete Ines Domjan  i Tea Jalušić, iz kluba su otišle i Ena Car te Lara Židek. Ekipa je kompletirana, a došlo nam je pet novih igračica golmanica Petra Lovrenčević, desno krilo Lana Strugar, desni vanjski Martina Krajpl, lijevi vanjski Ines Pifar i na pivotu Ira Resk. Preostalo su sve domaće igračice, dodao je Premužić.

Nikad više ozljeda

Prema viđenom nema više standardnih starijih igračica te je ekipa popunjena mlađim igračica.

- Ekipa je puno mlađa u odnosu na prošlu sezonu ali vjerujemo da smo i sa ovim igračicama vrlo kompetitivni u natjecanju 1. HRL za žene. Kroz kontinuirani i kvalitetan rad, naši trener je već drugu sezonu u ženskom rukometu pa je i njegova prilagodba prošla, vjerujemo da ćemo postići dobre rezultate. Jedino se nadam da će nas zaobići povrede, u posljednje dvije sezone to što smo imali s povredama prema statistici je dosta za sljedećih pet godina, naglasio je Premužić.

Liga je već manja

U prošloj sezoni ekipa Koke završila je natjecanje na 8. mjestu, kako su ciljevi i želje za narednu sezonu s obzirom na pomlađenu ekipu?

 - Na kraju prošle sezone bili smo 8. s puno previše problema kroz cijelu sezonu, od odlazaka igračica, povreda i svega ostaloga. Osobno smatram da s ovom ekipom možemo biti bolji od 8. mjesta. Vjerujem da bi mogli biti 5. ili 6. na kraju lige. Osim toga mi trenutno ne znamo u kakvoj su situaciji ostale ekipe. Ono što se već dogodilo je da će 1. HRL za žene umjesto 14 igrati 13 klubova. Ekipa Đurđevca je odustala od lige, pa će se igrati 24 kola, a ne 26. Za očekivati je da će biti oscilacija u igri s obzirom na mladu ekipu, ali toga se ne treba bojati ako pokušavamo nešto graditi nešto na duže staze, onda će to opet donijeti dobar rezultat, zaključio je Premužić.  

Komentari