ŽNS VARAŽDIN

Foto - Trećeligaši imaju ambicije za viši rang natjecanja

Objavljeno: 23.02.2022. 19:37

Zadnja izmjena: 23.02.2022. 19:45

Večeras su se okupili predstavnici županijskih trećeligaša na Plenumu klubova, kako bi se upoznali s novim sustavom te uvjetima i kriterijima za pojedinu županijsku ligu.

Nino Vugrinec, voditelj natjecanja upoznao je predstavnike županijskih trećeligaša s novim sustavom natjecanja HNS-a u sljedećoj sezoni. Najvažniji dio bio je sustav natjecanja na području ŽNS Varaždin, koji će imati još jednu ligu više. Najviša liga bit će Elite liga u kojoj će participirati uglavnom oni klubovi koji u ovoj sezoni igraju Četvrtu NL Čakovec – Varaždin i prvi klubovi iz sadašnje 1. ŽNL. Sljedeći stupanj bit će nova 1. ŽNL s također 10 klubova, pa 2. ŽNL s 14 klubova i dvije 3. ŽNL, Varaždin i Ludbreg.

Osim sa sustavom upoznati su s kriterijima i uvjetima za licenciranje, kako trećih liga tako i viših, ukoliko klubovi imaju  aspiraciju za napredovanjem. Za ulazak u višu ligu uz sportski rezultat, vrlo važni će biti i drugi propisani uvjeti koji mogu biti i presudni.  Predstavljeni su i rokovi licenciranja za nastup u pojedinim ligama. Krajem svibnja će se izdavati licence za pojedine stupnjeve natjecanja. Nakon žalbi konačni rok bit će 30. lipnja, a  13. srpnja bit će objavljeni sastavi liga.

Treće lige počet će s natjecanjem  u proljetnom dijelom 9. i 10. travnja, kako bi sve lige završile početkom lipnja. Nakon toga je finale županijskog kupa i završno natjecanja za najmlađe.

Novost je za odgodu utakmica je najmanje 5 pozitivnih igrača ili u samoizolaciji, uz potrebnu liječničku dokumentaciju. Suspendirani igrači ne ubrajaju se u ovih pet igrača.

Komentari