UEFA Playmakers

Foto - U Lepoglavi počeo s provođenjem UEFA program za djevojčice

Objavljeno: 20.03.2022. 07:47

Zadnja izmjena: 20.03.2022. 10:53

Djevojčice diljem Hrvatske imaju priliku sudjelovati u programu UEFA Playmakers i zavoljeti nogomet kroz inovativne i zabavne treninge koji prate radnju najpopularnijih Disneyjevih animiranih hitova, a prvi trening u Varaždiskoj županiji odrađen je na SRC Lepoglava.

UEFA Playmakers je paneuropski program za promociju ženskog nogometa koji je nastao u suradnji između Uefe i Disneyja te kojeg Hrvatski nogometni savez uvodi i u Hrvatsku. Program je namijenjen djevojčicama u dobi od 5 do 8 godina, te je prilagođen i onim djevojčicama koje nikada prije nisu igrale nogomet ili sudjelovale u nekom sportu.

- U Hrvatskoj, pa tako i za područje Varaždinske županije, program će se odvijati za vrijeme 2022. i 2023. godine te će ukupno biti organizirana četiri izdanja programa, a prvo izdanje - ono koje kreće u ožujku 2022. godine - pratit će radnju animiranog filma Snježno kraljevstvo 2, rekla je Stella Gotal, izbornica ženske nogometne reprezentacije hrvatske do 17 godina te Instruktorica Nogometnog središta Sjever za ženski nogomet.

Treninge u Lepoglavi u prvom ciklusu od deset treninga vodit će Martina Murić i Siniša Matuza iz ŽNK Lepoglava, a već je prvo okupljanje nagovijestilo da će biti zainteresiranih i za naredne cikluse  UEFA Playmakers programa. Sljedeći trening održati u subotu, 26. ožujka od 11 do 12 sati na SRC Lepoglava.

Ambasador projekta UEFA Playmakers u Hrvatskoj je bivši proslavljeni Vatreni i aktualni trener u hrvatskoj U-19 reprezentaciji Niko Kranjčar, koji je pohvalio ovu inicijativu te dodao kako je ovo odličan način da djevojčice od najmanje dobi steknu naviku bavljenja sportom kroz igru.

Osim u Lepoglavi, UEFA Playmakers program i održat će se i u Varaždinu na terenima NK Varteks u Hraščici od 30. ožujka, kada je predviđeno prvo okupljanje s početkom u 17.00 sati. Prijave se mogu izvršiti na ovom LINKU.

 

 

Komentari