Garibović: Najvažnije je da stvaramo ljude koji će biti primjer drugima

Objavljeno: 13.05.2015. 14:02

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Ivan Tomašković

Varažinski gradonačelnik Goran Habuš u srijedu je u Gradskoj vijećnici primio članove Karate kluba Varaždin koji u posljednje vrijeme bilježe vrhunske rezultate.

U posjetu su tako bili najbolji varaždinski karatisti i karatistice, a njihov trener i predsjednik Karate kluba Varaždin Esad Garibović pohvalio ih je pred gradonačelnikom.

- Osim što su osvajači medalja na državnim i europskim prvenstvima, svi su odlični učenici i studenti. Nama u klubu je najvažnije da stvaramo ljude koji će biti primjer drugima. U klubu vlada atmosfera uzajamnog pomaganja i to nam je najvažnije- rekao je Esad Garibović.

Time je bio impresioniran i varaždinski gradonačelnik Goran Habuš koji je siguran da su članovi varaždinskog karate kluba budućnost Grada.

- Riječ je o jednom od najstarijih sportskih kolektiva u Gradu i najvažnije je da se osobe kroz kolektiv formiraju kao odlični ljudi. Smisao sporta je da se radom i zalaganjem postižu vrhunski rezultati, ali i da se osobe kroz to izgrađuju. Vjerujem su ti sportaši budućnost Varaždina - dodao je Habuš.

Karate klub Varaždina ima oko stotinjak članova, a među njima je europski viceprvak kod mlađih seniora Enes Garibović. Sljedeći nastup imat na karate turniru Super eight u Zagrebu gdje će se boriti sa sedam najboljih boraca u Europi kod seniora.

- Iznenadio me poziv, no velika je čast za mene što ću se boriti s osvajačima europskih medalja kod seniora. Nisam u vrhunskoj formi, no pokušat ću stići do medalje -  istaknuo je Enes Garibović kojem krajem godine slijedi nastup na Svjetskom prvenstvu u Indoneziji.

- Imam vremena za dobru pripremu i prvenstvu svijeta ću podrediti cijelo ljeto kako bi bio psihički i fizički spreman za izazove koje ono nosi - zaključio je Garibović.

 

Komentari