KARATE

Garibović zlatni na Top Ten natjecanju u Sarajevu

Objavljeno: 29.03.2022. 17:49

Zadnja izmjena: 29.03.2022. 17:54

U Sarajevu je održano Top Ten natjecanje u karetu, gdje je organizator natjecanja uručio pozivnice za 12 ponajboljih karatista Europe.

Među pozvanim natjecateljima, redom osvajača olimpijskih, svjetskih i europskih odličja, našao se i član Karate kluba Varaždin i seniorski reprezentativac Hrvatske, Enes Garibović.

Enes Garibović bio je u skupini s predstavnikom Turske Eltemurom, osvajačem europskih i svjetskih medalja te predstavnikom Sjeverne Makedonije Emilom Pavlovom, aktualnim svjetskim viceprvakom te bivšim europskim prvakom. U prvom meču Enes je remizirao s Eltemurom 0:0, u drugom meču pobjeda nad Pavlovom rezultatom 4:1, te zbog bolje bodovne razlike prolazi kao pobjednik skupine te ulazi u veliko finale.

U veliko finale ušli su Gurbanli, Mastrogiannis, Kvesić i Garibović. U prvom meču Enes gubi 1:0 od Grka, u drugom meču Enes pobjeđuje reprezentativnog kolegu Kvesića rezultatom 5:4, te u zadnjem meču pobjeđuje aktualnog brončanog sa Svjetskog prvenstva, Gurbanlija rezultatom 5:1. S dvije pobjede u velikom finalu i boljom bodovnom razlikom, Enes osvaja 1. mjesto i titulu pobjednika Top Ten natjecanja u Sarajevu.

U subotu i nedjelju, 26.03. i 27.03.2022., u Rijeci je održano Prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke u borbama i katama. Karate klub Varaždin imao je svog predstavnika na Prvenstvu. U nedjelju u kategoriji seniori -84 kilograma boje Karate kluba Varaždin branio je Enes Garibović. Nakon četiri dobivene borbe, redom pobjede nad Mrvičićem (KK Hrvatski dragovoljac), Rukavinom (KK Mladost Ivanić Grad), Rešetarom (KK Zamet) i u finalu nad Lazarom (KK TAD Rijeka), Enes osvaja titulu prvaka Hrvatske, ukupno do sada šestu titulu seniorskog prvaka Hrvatske. Ove godine Enes je promijenio težinsku kategoriju, te je prvi puta nastupio na Prvenstvu Hrvatske u kategoriji seniori -84 kilograma. Ovo prvenstvo Hrvatske ujedno je bio i jedan od dva izborna natjecanja za predstojeće Europsko prvenstvo koje će se održati krajem svibnja u Gaziantepu, Turska.

 

Komentari