Istok Rodeš: U Svjetskom kupu nastupit ću s 18 godina

Objavljeno: 21.03.2011. 16:27

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: skijanje.hr

Novoj mladoj zvijezdi hrvatskoj skijanja ime je Istok Rodeš,  mladi Varaždinac osvojio je Topolino u Italiji, koje su kroz povijest osvajali Tomba, Stenmark, Križaj, Girardelli...

Mladi Varaždinac Istok Rodeš osvojio je ovaj vikend natjecanje Topolino, neslužbeno svjetsko prvenstvo mladih skijaša, koje je kroz povijest dalo prve pobjede velikim budućim majstorima na skijama.

Pobjedom u veleslalomu i broncom u slalomu, 15-godišnji Istok upisao se uz imena poput ona Ingemara Stenmarka, Marca Girardellija, Bojana Križaja, i Janice Kostelić.

Pitali smo Istoka kakav je osjećaj stati na isto postolje kao i velikani svjetskog skijanja.

- Osjećaj je zasad još nestvaran, još se polako navikavam na to. Topolino su dosad osvajali skoro svi skijaši koji su kasnije postali poznati. Pobjeda na Topolinu je dobar predznak, ali sad da li ću pobjeđivati u Svjetskom kupu i utrkama, to ćemo tek vidjeti - rekao je Istok Rodeš za eVarazdin.hr.

Sezona je bila naporna, počela je i prije ljeta 2010.  Ni situacija sa sponzorima nije bajna, a gotovo sve je svaljeno na leđa roditelja koji u najvećoj mjeri sami financiraju cijelu sezonu.

-  Jako naporno sam se spremao za ovo,  gotovo od svibnja prošle godine. Već jesam član dječje reprezentacije, a za sljedeću sezonu trebam napraviti normu da bih ušao u C reprezentaciju, makar je i ovo što sam dosad napravio već veliki uspjeh - kaže Istok.

Zanimljivo, na dan kad je Istok osvojio Topolino, Ivica Kostelić je u rukama podigao Veliki kristalni globus namijenjen osvajaču Svjetskog kupa. No,  Istok neće još do prve utrke tako brzo.

- Daleko je još do toga. Prvu trku u Svjetskom kupu bi mogao vozit sa 18 ili 19 godina, ima još vremena - zaključio je Istok.


Foto: skijanje.hr

Komentari