Ivica Solomun: Za Treću HNL trebamo još tri igrača

Objavljeno: 16.08.2014. 08:19

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Nenad Kovačić

Izvor: Trener NK Varaždina Ivica Solomun

Iako bi pripremni rezultati mogli lako zavarati, trener varaždinskog trećeligaša upozorava da je kadar koji ima puno, puno – pretanak.

Nogometaši Varaždina u srijedu su i sedmu pripremnu utakmicu ovog ljeta okončali uspješno. Protiv druge ekipe najtrofejnijeg hrvatskoga kluba Dinama, momčadi koja je prepuna nogometnih talenata i također će se po novom ustroju hrvatskih nogometnih liga natjecati u Trećoj HNL (skupina Središte) Varaždin je odigrao 2:2, upisavši tako i treći remi (Međimurje i Mladost Molve 1:1, Dinamo II 2:2) uz četiri pobjede u ovoljetnim provjernim utakmicama (Nedelišće 8:1, Inter Zaprešić 4:3, Nafta Lendava 4:0, Podravina 5:0). Iako bi svi ovi rezultati (skor 4 3 0 uz gol razliku 25:8) mogli naslutiti da u Zagrebačkoj 94 unatoč brojnim odlascima cvjetaju ruže, trener Varaždina Ivica Solomun visoko podiže prst upozorenja.

- Tanki smo, jako, jako tanki. Mi imamo svega 13-14 igrača, a to je puno premalo, pogotovo jer će krenuti i kadetska liga pa kadete više neću moći koristiti, a doći će i zamor, ozljede, kartoni – govori Ivica Solomun, čije društvo daleko atraktivnije i kvalitetnije izgleda na treninzima nego na provjernim utakmicama.

- S nama treniraju naši bivši prvotimci, iskusni Srebrenko Posavec i Dejan Glavica, ne moram niti naglašavati koliko bi s njima izgledali čvršće, bolje, ozbiljnije, samo da žele igrati za nas dok ne nađu bolji angažman. I njima bi te utakmice koristile, bili bi u natjecateljskom ritmu. Isto tako je i vratar Krklec odradio nekoliko treninga s nama, to su tri igrača, baš onoliko koliko nam sada – pravih i iskusnih – treba u ovoj mladoj momčadi.

Neovisno o Glavici, Posavcu i Krklecu, NK Varaždin bi mogao lako popuniti rupe u sastavu.

- Nude se igrači, konstantno, ali moraš im bar nešto ponuditi, bar smještaj i dva obroka dnevno. Ali eto, ne ide čak ni to...

Varaždin je eto došao i do kraja svojih prvih trećeligaških priprema. Prvih, ako uzmemo u obzir da je prošle sezone u natjecanje Treće HNL Sjever uvršten „pet do 12“. Sad je ipak odrađeno mjesec dana rada, nažalost opet bez nekolicine najboljih (Marko Rog blista u prvoligašu Splitu, Lovro Cvek je u slovenskom Zavrču, veliki talent Mihael Rebernik preselio je u Međimurje...). Upravo s Međimurjem „krojači“ će odigrati i posljednju provjernu utakmicu, ove nedjelje (17. kolovoza) u 17:30 sati na stadionu SRC Mladost u Čakovcu. Tjedan dana kasnije, iduće subote (23.08.), počinje i prvenstvo Treće HNL Istok, prvi protivnik Varaždina bit će aktualni prvak te lige BSK, na njegovom terenu u Bijelom Brdu, mjestašcu na gotovo krajnjem istoku Hrvatske, na „dnu“ Kopačkog rita, 18 kilometara istočnije od Osijeka.

NK VARAŽDIN - PREGLED PRIPREMA – LJETO 2014

Učinak NK Varaždina: 7 4 3 0 25:8

Rezultati:

16.07. Nedelišće 8:1

19.07. Međimurje 1:1

23.07. Inter 4:3

01.08. Nafta (Lendava, SLO) 4:0

06.08. Podravina 5:0

09.08. Mladost (Ž) 1:1

13.08. Dinamo II 2:2

Nastupi:

7 – Režić, Roginić, Čeko, Tuđan, Kolarić, Jener, Marić

6 – Galoši, Branilović, Kučko, Sambolec

5 – Hižak, Ahmad

4 – Balažinec, Cecelja, Ivanović

3 – Kaniški, Roody, Kuhta

2 – Keretić, Vitez

1 – Vukek, Vrbnjak, N. Prahić, Belaj, Gorski, Labaš, Boban, Poljanec

Strijelci:

4 – Marko Roginić

3 – Ivanović, Režić

2 – Čeko, Marić, Tuđan

1 – Pintarić, Kuhta, Hižak, Gorski, Keretić, Labaš, Jener, Malnar, Ahmad

Komentari