KOMENTAR UTAKMICE

Izbornik Bišćan: Kriminalno prvo poluvrijeme!

Objavljeno: 29.03.2022. 21:30

Zadnja izmjena: 29.03.2022. 21:36

Hrvatska U21 nogometna reprezentacija odigrala je dvije prilično neuvjerljive utakmice u Varaždinu.

Najprije je remizirala s Austrijom "ništa - ništa", da bi večeras izgubili od U21 reprezentacije Finske 2:3. Poraz je još bolniji jer je Finska vodila 0:3 na kraju prvog poluvremena. 

Izbornik mladih Vatrenih Igor Bišćan ovako je vidio kvalifikacijsku utakmicu s Finskom, za odlazak na U21 EURO sljedeće godine.

- Kriminalno prvo poluvrijeme, radili smo stvari koje se ne smiju raditi niti na nižim razinama. Nismo uspjeli uvjeriti igrače koliko je suparnik ozbiljan, ne vidim drugo objašnjenje. Finska je pokazala da rezultat u Finskoj nije bio realan, što smo znali, ali nismo mislili da će do ove mjere utjecati na pristup. Izgledali smo jako loše, ali uspjeli smo reagirati, i to je možda nešto pozitivno, da imamo karakter i mentalitet kao i prije, da se možemo skupiti i boriti se. Bili smo blizu izjednačenja, ali nismo zaslužili više od poraza. Moramo izvući pouke, dečki su mladi. Možda ne bismo pobijedili niti da nismo sami sebi zabijali golove jer Finska ima kvalitetu. Ipak, sami smo sebi presudili u prvom poluvremenu, zaključio je Bišćan.

Iako ovaj poraz nije dobrodošao Hrvatskoj U21 reprezentaciji, s obzirom na druge rezultate i dalje je ostala vodeća momčad skupine A za odlazak na EP, te će u lipnju u poseljenje dvije utamice sama odlučivati o svom plasmanu na U21 EURO.

Komentari