RUKOMET

Izbornik Horvat prokomentirao pripreme u Varaždinu

Objavljeno: 19.03.2022. 17:09

Zadnja izmjena: 19.03.2022. 17:13

Foto: HRS

Hrvatska muška rukometna reprezentacija stigla je do zadnjeg dana ovotjednih priprema u Gradskoj sportskoj dvorani u Varaždinu. 

Nakon večerašnjeg treninga, reprezentacija se vraća u Zagreb odakle reprezentativci nastavljaju put prema svojim klubovima. Sljedeće okupljanje muške seniorske reprezentacije na rasporedu je u travnju kad nas očekuju dva kvalifikacijska susreta s Finskom, za Svjetsko prvenstvo sljedeće godine. 

Izbornik Hrvoje Horvat ukratko je prokomentirao tjedan dana priprema u Varaždinu.

- Radili smo ponajprije na našoj obrani ali naglasak je bio na tranziciji. To je jedan od segmenata koji moramo popraviti i dići na razinu više. Dečki su shvatili ozbiljnost situacije, utakmice koje nas očekuju su jako važne. Takli smo se i analize Finske, tako da kad se okupimo u travnju već ćemo imati dobar temelj za te dvije kvalifikacijske utakmice, najavio je Horvat.

Kako protivnika za jednu utakmicu nisu mogli dobiti, odlučili su se da u Varaždinu samo treniraju pojačanim tempom.

- Najvažnije je da igrače vratimo zdrave u klubove jer jedino zdrav igrač je dobra igrač. O tome smo vodili brigu uoči svakog treninga. S kondicijskim trenerom tu puno promišljamo o prevenciji, kako bi njihovo zdravlje bilo u prvom planu, dodao je Horvat.

Komentari