Joseph Guardiola: Hajduk mi se iznimno svidio

Objavljeno: 24.07.2011. 10:19

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Žurilo se Pepu Guardioli napustiti Split, dojurio je na tiskovnu konferenciju prije nego što je stigao i glasnogovornik Barcelone i prije nego što je stigla službena prevoditeljica. Sipao je bombone u velikim količinama...

Kad ti klub pokupi za dvanaest sati skoro dva milijuna eura, onda domaćina možeš hvaliti i hvaliti. Nema veze što je, čim je sjeo u zrakoplov, Split spremio u arhivu i sjetit će ga se nikada.

Hajduk mi se iznimno svidio, vrlo su brzi u kontrama, vezni red je dobro funkcionirao. Vidi se da je Balakov napravio dobar posao, a za nas je ovo bila dobra pripremna utakmica za ovu sezonu. Pred Hajdukom je, čini mi se, vrlo dobra sezona. A ozračje na stadionu bilo je dolično, baš je bio užitak igrat pred ovom publikom – kazao je Guardiola. Barceloni je Hajduk bio prva utakmica u sezoni. Guardiola je isprobao dosta mladih igrača, bila je ovo Barcelona koja nikada više neće zaigrati u ovoj postavi.

Zadovoljan sam s obzirom da nam je ovo prva utakmica u sezoni, neki igrači su po prvi put igrali za Barcelonu, to je za njih veliko iskustvo. Za njih je važno da igraju što više utakmica, moraju dobiti vremena u procesu sazrijevanja. Što se tiče same utakmice, u drugom poluvremenu smo bolje igrali – reče Guardiola, mahne i ode kući. A Hajdukov trener Krasimir Balakov nije skrivao zadovoljstvo. Odigrati 0:0 protiv Barcelone, makar to bila i kombinirana momčad, za klub Hajdukovog rejtinga veliki je uspjeh.

Odigrali smo taktički dobru utakmicu, ovo nam je bio dobar test za dvoboje protiv Stokea. Igrači su bili organizirani, radili su ono što sam tražio od njih. A Barcelona je najbolja momčad na svijetu, dobro je što nismo izgubili, a imali smo i nekoliko prigoda za postizanje pogotka – kazao je Balakov. Bugarski trener doživio je pun Poljud.

Hvala ljudima što su došli, bio je to pravi spektakl. Torcida je naš dvanaesti igrač, samo neka se nastavi ovako – rekao je Balakov. Zahvalio se Guardioli na pohvalama.

Sretan sam što je to rekao, ali ovo je nogomet. Ovo što je danas bilo ostaje za nama, idemo dalje, a Guardioli hvala mu na dobrim željama – kaže Balakov. I on pokušava zaboraviti Barcelonu, već u četvrtak je prvi dvoboj 3. pretkola Europske lige protiv Stokea. Ne boji se da će njegovi igrači nakon ovih 0:0 poletjeti u nebo.

Neće oni poletjeti, puno smo radili na pripremama, znaju da je uspjeh dobar samo ako se igra glavom – zaključio je Balakov.

Komentari