Josip Brezovec nezamjenjiva karika u redovima talijanske Spezije

Objavljeno: 06.11.2015. 14:23

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: www.speziacalcionews.it

Bivši varteksovac Josip Brezovec nezamjenjiva je karika u redovima talijanske Spezije, a dosad nije propustio ni jednu ligašku utakmicu.

Josip Brezovec svoju karijeru započeo je u Varteksu, a kasnije se kalio u Nedeljancu, austrijskom niželigašu i tadašnjem drugoligašu Belišću da bi se vratio u svoj matični klub. Kasnije je igrao za Dinamo, Slaven Belupo i Rijeku, dok je u Seriju B stigao protekle sezone iz riječkog sastava. U 34 nastupa u 42 kola zabio je pet pogodaka, a njegova ekipa u regularnom dijelu stigla je do petog mjesta.

U novoj sezoni Serije B njegova ekipa se nalazi na osmom mjestu lige sa 17 osvojenih bodova. Spezija je u 11 kola upisala četiri pobjede, pet remija i dva poraza.

Brezovec je odigrao svih 11 utakmica i zabio dva zgoditka te je očito da je 29-godišnji nogometaš iz Nedeljanca u odličnoj formi.

Uz Brezovca u Speziji igraju još sedmorica hrvatskih igrača. Tu su Mario Šitum, Dario Čanađija, također bivši igrač Varaždin, Ivan Martić, Josip Mišić, Mato Miloš te vratari Marijan Ćorić i Simon Sluga, a dirigentsku palicu također ima hrvatski stručnjak Nenad Bjelica.

U sljedećem kolu Brezovca i društvo čeka ogled protiv trinaestoplasirane momčadi Trapani, no Nedeljančan je u proteklom kolu protiv Virtus Entelle (0:0) zaradio treći žuti karton pa će propustiti susret sljedećeg kola koji je na rasporedu u subotu.

Komentari