NOGOMET

Junaci našeg doba, dokumentarna serija o hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji predvođenoj izbornikom Zlatkom Dalićem

Objavljeno: 26.04.2020. 17:56

Zadnja izmjena: 26.04.2020. 17:59

Sutra je na programu HTV-a četvrti od pet nastavaka dokumentarne serije “Junaci našega doba” Hrvatske nogometne televizije.

Riječ je o nastupu hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. predvođene izbornikom Zlatkom Dalićem. Pričaje to o srebru koje je ujedinilo Hrvatsku i reprezentaciji koje je po povratku dočekalo preko milijun oduševljenih ljudi u nekoliko gradova, a između ostalih i u Varaždinu.

Dosada s use mogle vidjeli emotivne ispovijesti mnogih, od izbornika Dalića do Rakitića i Vide. Prikazani su najzanimljiviji trenuci te komentari sami aktera sve do finala. Još je ostalo samo finale i spektakularni doček u Hrvatskoj. Iz razgovora koji su vođeni za vrijeme i poslije prvenstva vidi se kakvi su reprezentativci kao osobe, kakva je njihova “snaga grupe” te zašto je nogomet zadržao kult reprezentacije.

Tako se moglo čuti kako Srna kaže “s Hrvatskom nemaš ugovor”, Subašić “moj san je bila samo jedna utakmica na velikom natjecanju, a ne sedam i da osvojim srebro”, te Lovren “ne želim da se ovo zaboravi, želim da ovo traje, da svi ovi mladi dečki shvate da igranje za reprezentaciju nije samo tako, nego nešto puno više, jače, veće”. Badelj, pak, o navijačima s kojima je odnos oscilirao veli “kad vidiš kockice na tribinama, dresove, kad bih rekao da je to sveto možda bih pretjerao jer neke druge stvari su svete”...

 

 

Komentari