FOTO: Juniorke OK Varaždin Volleya u velikom stilu izborile završnicu Prvenstva Hrvatske

Objavljeno: 27.12.2015. 10:24

Zadnja izmjena: 26.02.2016. 10:52

Mlade odbojkašice varaždinskoga kluba u svojoj su dvorani Arene uz Dravu pobjedničkim nizom dogurale do finala, u kojem su doživjele jedini, ali tijesni poraz 1:2 od neprikosnovene HAOK Mladosti iz Zagreba. No i kao finalistice Varaždinke su se plasirale na završnicu PH za juniorke.

Igrana su zapravo dva turnira, na prvom u Vrbovcu Varaždinke su s glatkih 2:0 slavile i protiv velikogoričke Azene i protiv OK Dinama. Sada u Varaždinu samo su nastavile niz, pobijedivši 2:1 ekipu Siska pa onda u polufinalu i OK Olimpik, s glatkih 2:0. Tek se u finalu dogodio tijesni poraz, u odličnoj igri i Varaždinki i odbojkašica sa Save.

- Po mojem, ovo je bio jedan od najjačih turnira regije juniorskog prvenstva. S obzirom da su odustale ekipe iz Međimurske i Bjelovarsko-bilogorske županije, dodatno su pozvane treća ekipa iz Zagreba i druga iz Zagrebačke županije. Ako gledamo da juniorke gotovo u svim ekipama sudionika igraju već Prvu B pa i Prvu A ligu i ako gledamo da su naše cure većinom još kadetkinje, a neke i mlađe kadetkinje, onda se može reći da je ovo do sada najveći rezultat ove mlade generacije. Biti među osam najboljih u cijeloj državi u ženskoj odbojci koja je najpopularniji i najmasovniji ženski sport veliki je rezultat – značaj ostvarenog uspjeha opisao je prvi čovjek struke OK Varaždin Volleya, Ivica Đolonga. Koji, iako u pravilu ističe kolektiv ne robujući imenima, ovaj puta želi poimence istaknuti djevojke koje su ostvarile ovaj sjajan rezultatski uspjeh. Zaslužile su.

- Obično najviše pohvala ide trojki Lucija Tesla, Inka Inkret i Tamara Đolonga, koje po mojem zaslužuju poziv u reprezentaciju u svojim kategorijama (kadetkinje, juniorke). Ovaj puta bih posebno pohvalio Dariu Jarmić koja je toliko dobar i zahvalan igrač u svim elementima odbojke da je potpuno nepravedno ne istaknuti ju, zatim Martinu Deglin koja sve bolje radi i sve više napreduje u igri i koja je na ovom turniru osvojila mnoge ključne poene servisom, napadom, kao i pokupila vrlo važne lopte u obrani. Pohvalio bih i Anu Novak koja je malo kasnije počela s treniranjem odbojke, ali je vrlo brzo postala jedan od nositelja igre i ostvarila jedan od najvećih napredaka u igri. Pohvalio bih i Saru Pevec, svestranu i kvalitetnu odbojkašicu koja je odličan timski igrač, dala je veliki doprinos ekipi. U konačnici, najavio bih i cure koje tek dolaze i bile su u ovom uspjehu s nama - Sašku Dežmarić Krofak, Anu Kastel, Anamariju Prša, Laru Malović i još mnoge cure koje će tek isplivati iz ekipa Varaždina 3 i 4. Ima tu stvarno sjajnih cura – istaknuo je Đolonga rekavši i da svega ovog ne bi bilo da u klubu nema odličnog stručnog timskog rada.

- Velika zahvala mojim najbližim suradnicima Ivanu Bregoviću i Deanu Štrleku koji rade odličan posao i koji imaju sve ljudske i sportske kvalitete koje možete poželjeti.

Za kraj, Đolonga je istaknuo ključ uspjeha ove generacije.

- Zajedništvo, međusobno povjerenje u igri i pobjednički mentalitet. Svi treneri u svim sportovima i na svim nivoima sporta to priželjkujemo u svojoj ekipi, a ove cure to jednostavno imaju. One su pobjednici i stvarno vrlo teško gube, a kad gube to moraju biti ekipe koje su puno bolje od njih. Prema njihovim rezultatima takvih je sve manje.

Nova lijepa odbojkaška priča u Varaždinu se priča – sve glasnije. I zato cure – bravo!

Komentari