NK VARAŽDIN

Kada Varaždin igra ključnu utakmicu za ulazak u 1. HNL?

Objavljeno: 18.04.2022. 10:30

Zadnja izmjena: 18.04.2022. 10:46

U posljednjih šest kola razriješit će se dilema tko će ove sezone iz Druge HNL prijeći u najviši rang natjecanja u hrvatskom nogometu. Uvjerjiva pobjeda Varaždina nad posljednjeplasiranom Opatijom ne bi smjela zavarati niti najvatrenije navijače Varaždinaca, jer situacija na prvenstvenoj ljestvici pokazuje da su se iskristalizirala samo dva konkurenta za naslov prvaka i plasman u 1. HNL.

Najizgledniji takmaci su Varaždin i Rudeš, pa ćemo proanalizirati njihove susrete u posljednjih šest kola.

U sljedećem kolu Varaždin i Rudeš su favoriti, ali već 26. kolo donosi možda ključni susret, međusobni dvoboj Rudeša i Varaždina. Rudešu sigurno ide u prilog domaći teren i malo manja efikasnost varaždinskog napada, do utakmice s Opatijom. U prvom susretu krajem listopada prošle godine slavio je Varaždin 2:1, što isto može biti dodatna sportska motivacija za Rudeš.

U 27. kolu dva slična protivnika za Varaždin i Rudeš, koja se nalaze u gornjem dijelu prvenstvene ljestvice. Također, veliki izazov nakon međusobnog susreta, ako neka od ekipa ne odigra maksimum, a Jarun ili Osijek II to iskoriste. Zatim Varaždin igra u Sesvetama koje se bore za ostanak u Drugoj HNL, što može biti vrlo neizvjesna utakmica, a Rudeš ide na susjedni Jarun, koji neće imati takav pritisak.

U pretposljednjem 29. kolu Varaždin dočekuje Dugopolje koje, ako ne riješi status ostanka, može biti novi neugodni protivnik i tzv. "plutajuća mina". Dok Rudeš dočekuje Sesvete koje će vjerojatno i u tom susretu grčevito tražiti bodove spasa.

Posljednje kolo donosi Varaždinu gostovanje u zagrebačku Dubravu, a Rudešu u Dugopolje što bi moglo biti malo lakši posao za Varaždince, ukoliko u susret ne uđu preopušteno.

Sve u svemu veliku ulogu najvjerojatnije će odigrat njihov međusobni susret u 26. kolu, ali jedna i druga momčad imaju prilike “prosuti“ bodove u najmanje dva susreta do kraja prvenstva. Varaždinska trenutna prednost od dva boda mogla bi u nekoj od ovih varijanti i presuditi. Međutim, obje momčadi do kraja moraju odigrati na svom maksimumu, a ozljede i kartoni također mogu iskrojiti rezultat neke od neizvjesnih utakmica.

Raspored utakmica Varaždina i Rudeša do kraja prvenstva:

  • 23. travnja (25. kolo):  Varaždin – Osijek II         Opatija – Rudeš
  • 30. travnja (26. kolo): Rudeš – Varaždin 
  • 7. svibnja (27. kolo):  Varaždin – Jarun                 Rudeš – Osijek II
  • 13. svibnja (28. kolo): Sesvete – Varaždin             Jarun – Rudeš
  • 21. svibnja (29. kolo): Varaždin – Dugopolje        Rudeš – Sesvete
  • 28. svibnja (30. kolo): Dubrava – Varaždin          Dugopolje – Rudeš

Komentari