NK VARAŽDIN

Kako trener Kovačević komentira treće mjesto Varaždina na tablici

Objavljeno: 04.09.2022. 18:22

Zadnja izmjena: 04.09.2022. 18:26

NK Varaždin je u svim komentarima dosadašnjih osam kola SuperSport HNL-a hit prvenstva. Trenutno se nalaza na visokom trećem mjestu, a niti nakon kompletiranog kola ne mogu niže od četvrtog.

Sljedeće kolo je ono kojim se završava prva četvrtina prvenstva, odnosno prva serija u kojim su svi kubovi odigrali susret sa svima. U nekim kalkulacijama Varaždinci su računali na deset bodova iz svake četvrtine i to bi trebalo biti dovoljno za sigurni ostanak, a sada je na kontu već 12, uz gol razliku 11:11.

Trener NK Varaždin Mario Kovačević svjestan je da je prvenstvo pravi maraton i da će se sigurno nekoliko ekipa značajnije podignuti u formi, što znači i da će u sljedećim četvrtinama osvajati više bodova. Skoro sigurno se to odnosi na Rijeku i Osijek. Osim toga treba računati i na ozljede i kartone, a i sportska sreća ponekad zna okrenuti leđa.

- Ja ne gledam tablicu, tri boda su tu, a ja sada razmišljam da se dečki provesele i odmore i da ovaj tjedan dobro radimo prije utakmice s Lokomotivom. Tim će susretom završiti prva četvrtina prvenstva. Međutim dugo je još do kraja i moramo i dalje ovako raditi i igrati. Dodatna dobra stvar što su nam došli i novi igrači i vjerujem da će se brzo uklopiti, već sam sada neke koristio protiv Gorice. Ukratko, treba nastaviti raditi još više i biti još bolji. Onda će valjda i bodovi dolaziti, rezimirao je Kovačečvić.

Varaždin igra s Lokomotivom u gostima na zagrebačkom stadionu Kranjčevićevoj ulici, u nedjelju 11. rujna s početkom u 21,05 sati.

Komentari