Karlo Kutnjak, prvi strijelac 1.ŽNL: Vjerujem da ću u budućnosti igrati na višoj razini

Objavljeno: 23.11.2015. 20:16

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: I.T.

Završilo je natjecanje u Prvoj županijskoj ligi za ovu godinu, a jesenski prvak je Nedeljanec. Za vrat Nedeljančanima pušu cestički Polet i Bednja, a Beletinčane predvodi najbolji strijelac lige - Karlo Kutnjak.

U odgođenom susretu 8. kola 1.ŽNL između Bednje i margečanske Mladosti koja je završila 5:1, Kutnjak je ugradio dva pogotka. Tako se lagano odlijepio od pratitelja na vrhu liste strijelaca, zabivši u prvom dijelu sezone 14 golova što je više od jednog gola po susretu.

- Na meni je da zabijam i to sam u prvom dijelu sezone činio. Velika zasluga je to mojih suigrača koji me hrane loptama jer ipak je nogomet momčadski sport - rekao je Karlo Kutnjak koji je u karijeri promijenio sam dva kluba. Svoj put započeo je u Dubravki iz Turčina, a kao 19-godišnjak otišao je u Bednju. Sezonu kasnije ponovo se vratio kući da bi potom obukao dres Beletinčana kojeg nosi i danas.

- Imamo vrlo dobru ekipu u Beletincu. Ostaje žal smo kiksali protiv Nedeljanca, Poleta i Čeva. Ovako je Nedeljanec pobjegao na pet bodova i nećemo ih lako sustići. No, vjerujem da ćemo proći dobre pripreme i "zapapriti" Nedeljančanima na proljeće - dodao je ljevonogi napadač kojem su najviše u karijeri pomogla tri nogometna trenera.

- Mnogo sam naučio od Rade Mlakara, a tu su i Saša Paska, trenutni trener Bednje i bivši Krunoslav Beli. Njih bih istaknuo i zbog njih sam bolji nogometaš - objasnio je Kutnjak koji je imao i primamljivije ponude, no zbog obveza na fakultetu nije želio riskirati.

-Ipak mi je obrazovanje uvijek bilo na prvom mjestu. U prijašnjim sezonama bio sam u pregovorima s nekim trećeligaškim klubovima, kao i slovenskim i austrijskim niželigašima, no zbog fakultetskih obveza nisam želio riskirati - dodao je Karlo koji ističe da će nogometnu karijeru u budućnosti probati podići na višu stepenicu.

- U budućnosti ću pokušati nešto više. Sve ovisi o tome koliko će mi posao dozvoljavati - istaknuo je prvostupnik elektrotehnike. To zvanje stekao je ove godine na Veleučilištu Sjever, a trebao bi uskoro početi sa stručnim osposobljavanjem u jednoj tvrtki iz Varaždinskoj županiji.

- Čekam da se riješe papiri i počinjem raditi. U mojoj profesiji nije teško naći posao. Želio bih ostati u Hrvatskoj, a posljednja solucija je rad u inozemstvu - istaknuo je Karlo.

Brat također nogometaš

Zanimljivo je da se nogometom bavi i njegov brat Domagoj koji igra u Dubravki, a za koga navija otac kad se na protivničkim stranama susretnu Karlo i Domagoj?

- Navija za slabije. Tata nas obojicu podupire i veliki nam je oslonac te bez njega ne bi uspjeli - zaključio je Kutnjak.

Komentari