ponovno glasovanje

Klubovi glasuju o nastavku prvenstva - troškovi će biti nadoknađeni

Objavljeno: 07.11.2020. 09:31

Zadnja izmjena: 07.11.2020. 10:09

Nogometnim klubovima, članovima Županijskog nogometnog saveza Varaždin, ponovno je dana na glasovanje odluka o nastavku ili nenastavku prvenstva, a s obzirom na najnovija ograničenja: najviše 50 osoba na sportskim natjecanjima, te obustavu korištenja sportskih terena i objekata za sve osim ekipa u sustavu natjecanja.

Situacija se mijenja iz dana u dan, a stav vodstva Županijskog nogometnog saveza  jest da se prvenstvo nastavi. U tom slučaju ŽNS Varaždin, u suradnji s Udrugom delegata i Zborom nogometnih sudaca, sufinancirao bi troškove službenih osoba za dva kola.

- Županijski nogometni savez shvaća financijski problem klubova kada se igra bez publike i zato je spreman 1. kolo platiti službene osobe, što iznosi oko 30.000 kuna po kolu. Posebno se pritom želimo zahvaliti sudačkoj i delegatskoj udruzi, budući da su u ovoj korona krizi spremni jedno kolo odraditi gratis kao pomoć klubovima - rekao je predsjednik Županijskog nogometnog saveza Nenad Horvatić.

Naime, ukoliko se natjecanje ne nastavi, klubovi više neće moći koristiti sportske terene odnosno održavati trenažne procese-treninge, jer više neće biti u sustavu natjecanja. No biti će, naglašava Horvatić, onako kako odluče klubovi na čije je adrese ponovno dostavljen upitnik.

"Biti će kako odluče klubovi"

Na adrese nogometnih klubova ŽNS Varaždin dostavljen je upitnik: jesu li da se prvenstvo nastavi s danom 15./16. studenoga ili da se natjecanja okončaju prema dosad postignutim rezultatima i nastave prema rasporedu drugog dijela natjecanja. Potpisan i ovjeren odgovor  klubovi se obvezuju dostaviti Uredu ŽNS-a do utorka 10. studenoga 2020. godine u 12 sati.