Knicksi i Celticsi otvaraju novu NBA sezonu na Božić

Objavljeno: 03.12.2011. 12:24

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Novi kolektivni ugovor trebao bi biti potpisan ovog četvrtka, sezona je već najavljena za 25. prosinac, a NBA liga je i službeno potvrdila da će se na Božić odigrati pet iznimno atraktivnih utakmica, piše Mario Majdić Natrlin za SportNet

NBA u potpunosti želi iskoristiti već pomalo tradicionalan "NBA Božić" kako bi što kvalitetnije otvorila novu sezonu čiji je početak za više od mjesec i pol dana odgodio petomjesečni lockout.

Iako su na početku bile planirane tri utakmice, NBA je na taj popis stavila još dvije pa će se otvaranje sezone protegnuti praktički preko cijelog Božića.

Sezonu će veoma rano u Madison Square Gardenu otvoriti NY Knicksi i Boston Celticsi. "Velika trojka" Bostona prošle je sezone iz doigravanja izbacila Knickse, a Carmelo Anthony i društvo pokušat će im uzvratiti za taj poraz.

Anthony je kraj svibnja operirao problematični desni lakat i koljeno. Rehabilitacija je prošla dobro i nova zvijezda New Yorka spremna je za prvu kompletnu sezonu u rodnom gradu.

- Nitko nije znao da sam imao problema s laktom proteklih šest sezona. Ako pregledate snimke, vidjet ćete da nikada nisam mogao dobro popratiti svoj šut. Uvijek sam ga morao mijenjati. Osjećao sam se čudno. Sada mogu slobodno ispružiti lakat bez ikakve boli - pojašnjava Anthony dodavši kako je predivan osjećaj ponovno se pripremati za sezonu.

Nakon utakmice Knicksa i Celtica, čeka nas spektakularna repriza prošlogodišnjeg NBA finala. Dallas Mavericksi će ugostiti Miami Heat koji će tako krenuti u svoj drugi pokušaj osvajanja naslova. Chris Bosh kaže da će biti iznimno teško gledati slavlje Mavericksa uoči početka susreta.

- Bit će užasno to gledati - komentirao je Bosh podizanje šampionske zastave u American Airlines centru.

- Neće mi se to svidjeti, ali stvari se događaju s razlogom - smatra Bosh koji je rođen upravo u Dallasu.

Chicago Bullsi s MVP-em lige Derrickom Roseom putuju u Los Angeles kod Kobeja Bryanta i njegovih Lakersa koji otvaraju novu eru u svojoj povijesti nakon umirovljenja velikog trenera Phila Jacksona i dolaska Mike Browna za kormilo momčadi.

- Kad god igrate na blagdan, uvijek svi slave. Privilegij je igrati na najvišem nivou za sve te navijače. Bit će to težak ispit. Oni su odlična momčad. Uvijek je užitak igrati protiv jednog od najvećih kao što je Kobe Bryant - izjavio je Chicagov Ronnie Brewer dok je Luol Deng najavio da je to tek jedna od 66 utakmica.

Otvaranje će nastaviti gostovanje Orlando Magica koji s Dwightom Howardom dolaze u goste Kevinu Durantu i Oklahoma City Thunderu.

Posljednju utakmicu prvog dana igraju Los Angeles Clippersi koji gostuju u Oaklandu kod Golden State Warriorsa. Krštenje nove sezone, naravno, nije moglo proći bez novog ljubimca publike - Blakea Griffina.


Izvor: hrsport.net

Komentari