NK VARAŽDIN

Koja iznenađenja sprema Kovačević za susret s Hajdukom?

Objavljeno: 30.07.2022. 08:54

Zadnja izmjena: 30.07.2022. 09:01

Veliki interes za večerašnju utakmicu između Varaždina i Hajduka, koja se igra u sklopu 3. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige, potaknuo je i brojna nagađanja je li prednost Varaždina što je u natjecateljskom ritmu za razliku od Hajduka koji je prošlo kolo pauzirao. Hoće li to biti hendikep Hajduka ili će oni baš doći odmorni na susret željni igre i dobrih rezultata prije europskog nastupa.

Trener NK Varaždin Mario Kovačević ne misli da je to prednost ili hendikep, ponajviše zato jer je tek početak prvenstva.

- Imam puno nogometnog iskustva, tako da pauza u natjecateljskom ritmu može biti i prednost i mana. Ako pobijediš, kažeš bilo je dobro odmorili smo se, ako izgubiš onda kažeš nisam bio u ritmu. Ma, to je samo jedna utakmica, nije to neka velika pauza, a i imali su dvije prijateljske utakmice. Početak je prvenstva i nama i njima, dodao je Kovačević. 

U vezi večerašnjeg susreta trener Kovačević otkrio je na koje igrače će posebno paziti varaždinska obrana. Na tome će se vjerojatno i temeljiti varaždinska igra, kako ne bi dozvolili da se Hajdukov vezni red neometano prima lopte i lako upošljava napadače.

- Nije Hajduk samo Livaja, svi su oni dobri, ako kreneš od golmana Kalinića pa na dalje. Posebno cijenim u sredini Krovinovića i Grgića, oni daju balans ekipi. Tu je i Melnjak koji može igrati na oba boka. Morat ćemo biti maksimalno spremni da spriječimo njihove napada. Onda Sahiti, ako bude igrao, pa mali Biuk je sve bolji, tako da je to vrhunska ekipa što se tiče hrvatskog nogometa. Dobro smo analizirali Hajduk, tako da njihove dobre stvari pokušamo spriječiti. Svaka ekipa ima svoje mane, pokušat ćemo to iskoristiti, pa da na kraju mi razveselimo svoje navijače, najavio je Kovačević.

"Vjerujem da ćemo ga uštopati"

Nezaobilazna tema, što se igračkog kadra tiče su i dobre igre Daria Melnjaka, koji je od Nedeljanca, preko Slaven Belupa, pa belgijskog Lokerena  i slovenskoh Domžala te još nekoliko klubova stigao prošle godine u Hajduk.

- Domaći dečko i vesele me njegove dobre utakmice. Prošle godine prije nego je otišao u Hajduk razgovarali smo na jednom druženju i tada sam mu poželio sreću da bude pravi u Hajduku, kakav inače i je. Veseli me, ali sve ćemo dati da ne bude tako opasan. On igra s oba boka i to visoko, a posebno je opasan u fazi napada, dolazi iz drugog plana i puno je golova dao. Vesele me njegove dobre utakmice ali vjerujem da ćemo ga uštopati, prokomentirao je Trener Varaždina Mario Kovačević.

Bivšem igraču Hajduka, sadašnjem Varaždina Toniu Tekliću nije toliko poznat Melnjak.

- Nisam bio u Hajduku dok je Melnjak došao ali koliko mogu vidjeti radi se o vrhunskom igraču i kao što je trener rekao nadam se da ćemo da ukrotiti i da neće biti tako dobar, kratak je bio Teklić.

Komentari