KOMENTAR UTAKMICE

Kovačević: Belupo se nametnuo trkom, agresijom i duelima i tu smo mi teško živjeli

Objavljeno: 17.07.2022. 22:02

Zadnja izmjena: 18.07.2022. 10:29

Trener NK Varaždin Mario Kovačević nakon poraza 0:1 od Slaven Belupa u 1. kolu SuperSport HNL-u nije bio zadovoljan kako su njegovi igrači reagirali na prvoj prvenstvenoj utakmici.

- Prvo poluvrijeme nismo bili pravi iako sam ja stalno naglašavao kako su pripremne utakmice jedno a prvenstvene drugo. Slaven Belupo se nametnu trkom, agresijom i duelima i tu smo mi teško živjeli. Golman Zelenika je nekoliko puta dobro reagirao, a mi smo u napadu imali nekoliko dobrih situacija ali nismo realizirali da bi se utakmica okrenula u našu korist. Drugo poluvrijeme smo se dogovorili da nešto drugo pokušamo i najgore što nam se moglo dogoditi je da primimo gol na početku drugog poluvremena. Poslije toga smo pokušali sve i moram pohvaliti dečke, borili su se do posljednje minute. Međutim, Slaven ima nekoliko iskusnijih igrača koji znaju smiriti igru u pravom trenutku, a i dalje su prijetili kontrama i polukontrama, dodao je Kovačević.

"Moramo se pojačati na svim linijama"

Nakon utakmice nogometaši NK Varaždin dobili su pljesak brojnih navijača, kojih je bilo 3.095 na tribini stadiona, jer je bilo očigledno koliko su se trudili, pa je isto tako bilo vidljivo da je dio igrača na početku susreta bio impresioniran te da nedostaje nekoliko iskusnijih igrača za ovakve prvoligaške utakmice.

- Prvenstvene utakmice je jako teško igrati ako nemaš iskusnijih igrača. Slaven Belupo ima igrače koji imaju po 200 ili 300 prvoligaških utakmica u nogama. A, mi takvih igrača u ovom trenutku nemamo. To je ono što nama treba i to govorim od početka, od kada smo ušli u Prvu ligu. Moramo se pojačati po svim linijama. Imamo mlade i talentirane igrače ali uz nekoliko iskusnijih igrača i oni će biti bolji, zaključio je Kovačević.

Komentari