NK VARAŽDIN

Kovačević: "Glava me boli, koga staviti u početni sastav u subotu"

Objavljeno: 28.07.2022. 10:46

Zadnja izmjena: 28.07.2022. 10:58

Uoči susreta 3. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige između NK Varaždin i HNK Hajduk u varaždinskoj svlačionici vlada pozitivna atmosfera.

Trener NK varaždin Mario Kovačević zadovoljan je stanjem svoje momčadi i u dobrom raspoloženju priprema momčad za novu utakmicu. 

- Veselimo se utakmici protiv Hajduka, pogotovo nakon pobjede u Puli. Tamo smo odigrali dobru utakmicu, za razliku od 1. kola. Ne želim stvarati pritisak na ekipu, već se veselimo utakmici pred punim stadionom. Pripremit ćemo se da budemo dobar takmac i da pokušamo nešto napraviti. Sve cijenimo i poštujemo, ali nikoga se ne bojimo. Dat ćemo sve od sebe da razveselimo svoje navijače, najavio je Kovačević.

Jučer je odigrana prijateljska utakmica u Austriji protiv prvoligaša iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Sharjah FC, a priliku su dobili igrači koji su manje igrali protiv Istre 1961 ili nisu uopće igrali.

Ekipa u stvaranju

- Jako sam zadovoljan s tom utakmicom, vidi se da je konkurencija u momčadi sve veća. Mi smo ekipa u stvaranju pa se igrači bore za svoje mjesto i svi hoće igrati. To me veseli kao trenera. Tako da me glava boli, koga staviti u početni sastav u subotu. Moramo pogoditi sa 16 igrača, 11 početnih i 5 izmjena, i svi moraju biti pravi, dodao je Kovačević.

Što se igračkog kadra tiče u NK Varaždin, u međuvremenu je Mateo Topić napustio klub i vratio se u Sesvete, a u klub su došla dva nova igrača Mato Stanić iz Rijeke na posudbu, a koji igra na nekoliko pozicija u vezi, te Lovro Banec, koji je prošlu godinu igrao na poziciji krilnog napadača u Interu. Šego je jučer odigrao 30 minuta u prijateljskom susretu ali trener Kovačević još nije siguran hoće liga koristiti u subotu. Još su „izvan stroja“ Škaričić i Domjan.

Susret Varaždina i Hajduka na rasporedu je u subotu, 30. srpnja s početkom u 21 sat. Što se ulaznica tiče prodaja ide jako dobro i očekuje se, možda i pun stadion.

Komentari