KOMENTAR UTAKMICE

Kovačević: 'Izričita naredba u poluvremenu je bila...'

Objavljeno: 22.10.2022. 20:22

Zadnja izmjena: 22.10.2022. 20:28

Varaždin je nakon visoke pobjede nad Osijekom učvrstio petu poziciju na prvenstvenoj ljestvici SuperSport HNL-a.

Trener Varaždinaca Mario Kovačević bio je vidno zadovoljan nakon utakmice i ponovo je pohvalio sve svoje igrače koji su iznijeli susret.

- Bojali smo se Osijeka, oni su u odličnoj formi pet utakmica, pet pobjeda i puno su golova davali u posljednje vrijeme. Ali, dobro smo se pripremili. Oni su nas od početka htjeli visoko pritisnuti, mi se nismo uplašili i bez problema iznosili loptu. Nažalost, ponovo na početku utakmice poklonimo protivniku pogodak iz kornera i najniži igrač postigne pogodak. Nismo se pokolebali već smo nastavili igrati svoju igru. Uvjeravao sam svoje igrače da mi u vezi imamo brže i življe igrače. Uspostavili smo bolju igru i došli su golovi. U drugom poluvremenu se nismo branili. Izričita naredba je bila u poluvremenu da nastavimo igrati svoju igru. Tako smo u prvim pet minuta imali nekoliko prilika da riješimo utakmicu. Nažalost, nismo to učinili ali odigrali smo dobro drugo poluvrijeme i zasluženo postigli taj četvrti pogodak. Posebno mi je drago zbog Domjanića koji nas je i u Kupu spasio. Tako se postaje igrač, treba svaku sekundu iskoristiti, zaključio je Kovačević.

Podsjetio je da su igrali dobro i protiv Hajduka i Dinama, ali da je nedostajalo malo sportske sreće u tim susretima.

- Igrali smo dobro i protiv Hajduka i Dinama pa sam poslije tih utakmica rekao da će nam se to negdje vratiti. Nogomet je takav i danas nam se lijepo vratilo. Sretan sam i zbog naših navijača, da mogu doći na utakmicu i vidjeti dobru utakmicu, lijepe golove i zbog njih sam posebno sretan, dodao je Kovačević.

Osijek je protivnik Varaždina i u osmini finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, koji se igra sljedeći mjesec, pa će se će tako ova dva suparnika vrlo brzo ponovo sresti.   

Komentari