NK VARAŽDIN

Kovačević o pojačanjima i pripremama za drugi dio sezone

Objavljeno: 12.12.2021. 08:22

Zadnja izmjena: 12.12.2021. 08:30

Jesenski dio sezone u Drugoj HNL za NK Varaždin došao je do kraja. S nestrpljenjem još se očekuje današnja utakmica Orijenta 1919 i Dinama II koja će odlučiti hoće li Varaždin biti jesenski prvak ili se pak mora zadovoljiti drugim mjestom.

U svakom slučaju cilj koji je najavljivan od strane uprave kluba, o ekspresnom povratku u društvo najboljih hrvatskih nogometnih klubova, još uvijek je realna i ostvariv.

Trener NK Varaždin Mario Kovačević, svojim dolaskom u klub opravdao je klupski naziv favorita za povratak u 1. HNL. Nakon nešto lošijeg starta pod vodstvom trenera Maria Carevića, Kovačević je podigao agresivnost i borbenost ekipe, a s time su došli i rezultati jer kvaliteta igrača nije bila upitna. Kovačević ovako komentira prvi dio sezone.

- Evo na kraju je sve dobro ispalo. Mislim da smo postigli i više nego kad sam došao u klub i dogovarali ciljeve. Bili smo tada na 13. mjestu nakon šest odigranih kola. Osnovni cilj je tada bio da se vratimo u vrh kako bi u proljetnom dijelu sezone mogli napasti i sam vrh. Na kraju mogu samo zahvaliti igračima: Svaka im čast! Nakon lošijeg starta tako se sve brzo vratilo, a radili smo dosta i naporno.

Bez obzira na odlične rezultate u od dolaska Kovačevića na klupu Varaždina, momčad mora biti na visini zadataka i cijelo proljeće. Jesu li se, u tom smislu mijenjali ciljevi sezone?

- Glavni cilj sezone nije se znatno mijenjao od početka sezone, a to je što brži povratak u 1. HNL ako je ikako moguće da to bude već 2022. godine.  Cilj je postavljen iako to nije izgledalo na početku sezone da bi moglo biti i realizirano, ali sada izgleda kao realan cilj. Samo ne bi htio da on bude igračima opterećenje. Normalno je da svi imamo ambicije, pogotovo sportske i sve ćemo učiniti da ih i ostvarimo.

Svi igrači ostaju

Ostvarenje cilja o povratku u 1. HNL još je daleko, treba uspješno odraditi i proljetni dio sezone, a za to se treba dobro pripremiti. Kakvi su planovi za pripreme, za zahtjevan proljetni dio sezone u Drugoj HNL?

- Pripreme za proljetni dio sezone počinju 7. siječnja i priprema pet i pol tjedana treninga sve do 12. veljače kada nas čeka nastavak lige. U planu je šest pripremnih utakmica i odlazak na Čiovo sedam dana, a sve ovisi i o vremenskim prilikama. Dva tjedna prije nastavka prvenstva planiramo se pripremati u Varaždinu.

S obzirom da se tijekom zimske pauze i prijelazni rok za igrače, hoće li se i treba li se momčad Varaždina pojačati, ili s ovim rosterom igrača možete do najavljenog povratka u 1. HNL?  

- Što se tiče pojačanja u tijeku su razgovori s nekim igračima, ali ne bi to stavljao u prvi plan, jer dobar igrač uvijek je dobrodošao u bilo koju ekipu. Međutim, u ovom trenutku je najvažnije da svi igrači koji su do sada bili u klubu i ostaju. Pokazali smo koliko možemo biti jaki u ovom sastavu, a pogotovo kada smo svi zdravi.  

Utakmica o kojoj ovisi hoće li Varaždin biti jesenski prvak Druge HNL igra se danas u rijeci s početkom od 13,30 sati. 

Komentari