NK VARAŽDIN

Kovačević optimističan uoči susreta s drugoplasiranim Rudešom

Objavljeno: 29.10.2021. 12:22

Zadnja izmjena: 29.10.2021. 12:24

U NK Varaždin u potpunosti su se okrenuli susretu s Rudešom, koji je proglašen derbijem i jednom od utakmica Druge HNL koja će pokazati tko je u ovom trenutku bliže Prvoj HNL.

Trener Varaždina Mario Kovačević proučio je igru Rudeša, a najviše ga se dojmila utakmica Kupa s Osijekom.

- Oni su drugi na tablici, to govori samo za sebe, kvalitetan su i dobar protivnik. U glavi mi još uvijek utakmica protiv Osijeka u Kupu gdje su s njima igrali al pari s prvo poluvrijeme. Tako reći cijelu utakmicu su bili tu negdje. To je ekipa koja ima glavu i rep, oni se s pravom nadaju da budu u vrhu, a isto žele ući u Prvu ligu. Tako da će ova utakmica biti jako značajna za nas ali i za njih. Kako igramo na našem stadionu, pred našim navijačima siguran sam da ćemo dati sve od sebe i vjerujem u svoju ekipu. Cijenim i poštujem Rudeš ali siguran sam da mi budemo u nedjelju pravi i da ćemo se na kraju mi veseliti, dodao je Kovačević.

Pokazat ćemo...

Iz svega proučenoga Kovačević je izdvojio da je najveća prednost Rudeša što su komkatni kao ekipa te da su uz dobro vodstvo vrlo opasni na terenu.

- Rudeš je prava ekipa. Dobro izbalansirana i dobro vođena ekipa. Radna ekipa u kojoj su dobri i čvrsti stoperi, radna je i vezna linija a napadači su dobri. Prava momčad, nema tu nekog pojedinca kojeg bi posebno izdvojio, svi su to dobri igrači na svojim pozicijama. Oni su najjači u tome što su ekipa i toga me je strah. Ali, pokazat ćemo da smo i mi takvi i da još imamo bolje pojedince. Na terenu ćemo pokazati da smo u ovom trenutku bolji, naglasio je Kovačević.

Danas su službeno predstavljena i tri juniora NK Varaždin koji su potpisali svoje prve profesionalne ugovore: Niko Domjanić (2003.), Nova Vugrinec (2002.) i Karlo Lusavec (2003).

Susret 11. kola Druge HNL s Rudešom igra se u Varaždinu u nedjelju, 31. listopada s početkom u 19.00 sati.   

Komentari