NK Varaždin

Kovačevič otkrio kako će Varaždina igrat večeras protiv Hajduka

Objavljeno: 08.10.2022. 08:46

Zadnja izmjena: 08.10.2022. 09:04

NK Varaždin večeras gostuje u Splitu, gdje će u sklopu 12. kola SuperSport HNL-a odigrati susret na Poljudu protiv Hajduka.

U prvom susretu, odigranom 30. srpnja, Varaždinci su na svom terenu prikazali vrlo dobru igru i više su nego dobro parirali Hajduku, ali su susret izgubili nakon dva gola Livaje. Tako u ovaj susret ulaze s pitanjem kako riješiti taj problem. Trener Varaždinaca Mario Kovačević otkrio je kako namjerava postaviti svoju momčad i igrati na Poljudu.

- Teško je takve igrače čuvati, to su velemajstori. Pokazao je Livaja to i na našem terenu. Međutim, ja sam zadovoljan kako smo mi odigrali prvu utakmicu. Ideja igre je opet ta da protok lopte bude dobar i da sprječavamo da lopta puno puta dođe do Livaje. Normalno je, da je nemoguće da opet lopta ne dođe do njega, jer je ekipa kvalitetna, ali pokušat ćemo smanjiti taj broj lopti. Imamo ideja, gledali smo utakmice, analizirali smo ih, tako da će igrači koji budu blizu njega biti spremni. Iako ponavljam, on je velemasjtor posebno u šesnaest metara, a mi ćemo zato morati biti oprezni i duplirati ga, najavio je Kovačević.

"Moramo se obraniti"

Hajduk nije samo Livaja, pa je trebalo postaviti ukupno cijelu ekipu i taktiku za utakmicu u kojoj ima dosta izostanaka, zbog ozljeda i kartona.

- Kad igramo protiv Hajduka na Poljudu, i to još kao novi u Prvoj ligi, moramo se prvo znati obraniti i onda osjetiti trenutak ako bude prilika za protunapad. Slično je bilo i u prvoj utakmici, kada smo ih iznenadili s visokim napadom, a i dobar posjed smo imali. Normalno, da će možda biti najviše trenutaka kada će Hajduk nas pritiskati, jer igraju doma pred svojim navijačima. Zato se moramo znati obraniti, ali želimo i moramo biti i opasni po Hajdukov gol. Ne samo protiv Hajduka, nego tako trebamo igrati protiv svih, naglasio je Kovačević.

Ponovimo kako NK Varaždin večeras neće biti kompletan, zbog kartona neće igrati Teklić i Herrera, a još su ozlijeđeni Pellumbi i Urata, kao i Ba, te Perić. Susret 12. kola SuperSport HNL-a, između Hajduka i Varaždina igra se večeras, 8. listopada s početkom u 19,05 sati.

Komentari