NK VARAŽDIN

Kovačević: Pripremamo se tako da mi vodimo glavnu riječ na terenu

Objavljeno: 11.03.2022. 08:37

Zadnja izmjena: 11.03.2022. 08:41

Nakon pobjede nad Kustošijom u gostima, samopouzdanje momčadi Varaždina se podiglo još više i spremno dočekuju momčad BSK-a.

U 20. kolu Druge HNL u subotu, 12. ožujka s početkom u 13.00 sati Varaždin na svom terenu dočekuje BSK, koji je trenutno na devetom mjestu prvenstvene ljestvice s devet bodova zaostatka za vodećim Varaždinom.

Trener Varaždinaca Mario Kovačević priprema svoju momčad na zahtjevnu i čvrstu utakmicu.

- Normalno smo ovaj tjedan radili. Znamo da nas čeka BSK, ozbiljan protivnik. Drago mi je da oni izjavljuju kako dolaze u Varaždin nešto napraviti, to je sportski, ali to je samo još jedna motivacija više za moje igrače. Znaju moji igrači što im se dogodilo u Bijelom Brdu tako da jedva čekamo da počne ta utakmica, dodao je Kovačević.

U 5. kolu BSK je na svom terenu pobijedio Varaždin 1:0 i nakon pozitivnog niza, nastupila im je "crna" serija koja je rezultirala i promjenom trenera. U proljetnom dijelu ponovo igraju bolje i nisu protivnik za podcijeniti.

"Trebamo biti odlučniji"

- Prije osam ili devet kola BSK je bio na prvom mjestu, pa su upali u jednu krizu rezultata, i sada je novi trener, Babić u posljednje tri utakmice podignuo ekipu. Znamo da su oni dobra i čvrsta ekipa i da će nas pokušati ugroziti s kontrama i polukontrama. Mi trebamo biti puno odlučniji nego u posljednje dvije utakmice, koje smo odigrali doma. Cijeli tjedan radimo da budemo bolji u posljednjoj trećini. Igraju s tri igrača iza tako da u fazi obrane igraju 5-4-1, s dobrom kontrom i polukontrom. Iskusna ekipa, u sredini čvrsti tako da mi moramo ubrzati protok lopte kako bi došli u priliku da protivnika ugrozimo. Također moramo biti čvrsti u duelima i onda bi trebala doći do izražaja kvaliteta mojih igrača. Igramo doma i mi se pripremamo tako da ćemo mi voditi glavnu riječ, najavio je Kovačević.

Što se tiče igračkog kadra Varaždin je u dobroj situaciji. Postonjski je opet u konkurenciji nakon ozljede, Brodić se vraća nakon pauze zbog tri žuta kartona, Urata je potpuno spreman, međutim ima nekoliko sitnih ozljeda koje, vrlo lako moguće, da će biti sanirane do početka utakmice.

Iz NK Varaždin ponovo pozivaju navijače i varaždinske ljubitelje nogometa da dođu na tribine i podrže momčad na putu prema novoj pobjedi i osiguravanju prve pozicije na prvenstvenoj ljestvici.

 

Komentari