NK VARAŽDIN

Kovačević uoči Jaruna: Vjerujem da ćemo se nametnuti kroz igru i da ćemo iskoristiti naše prilike

Objavljeno: 04.11.2021. 14:08

Zadnja izmjena: 04.11.2021. 14:10

U 12. kolu Druge HNL NK Varaždin čeka gostovanje u Zagrebu kod momčadi Jaruna.

Nakon pobjede u derbiju protiv ekipe Rudeša, Varaždin čeka još jedna važna utakmica još jedan derbi, jer je i ekipa Jaruna trenutno u vrhu Druge HNL.

Trener NK Varaždin Mario Kovačević ima problema sa sastavljanjem prve postave, pogotovo u vezoj liniji, zbog izostajanja nekoliko igrača na tim pozicijama ali je i dalje optimističan.

- Nama je bilo najbitnije da pobijedimo Rudeš, ali skupo smo to platili. Poslije utakmice pokazalo se da je Postonjski ozbiljnije povrijeđen, tako da idućih mjesec dana ne možemo računati na njega. On je naš kapetan i vođa na terenu i sigurno nam bude nedostajao, ali siguran sam da ima rezerve u našim drugim igračima. Imamo dobru konkurenciju među igračima i smislit ćemo nešto. Uz Postonjskog neće biti ni Lusavca zbog trećeg žutog. Sreća da nam se Teklić vraća u vezi, tako da će nam s te strane biti lakše. Posavec također teško da bude mogao igrati, jer se malo sporije oporavlja. Ostali su spremni tako da ćemo složiti jednu čvrstu ekipu, najavljuje Kovačević.

Što se tiče momčadi Jaruna sve se zna, a njihova pozicija u vrhu, dva boda više od Varaždina i dva gola više postignuta govori samo za sebe. Uz to imaju i prvog strijelca lige.

- To je ekipa koja je ove godine ušla u Drugu ligi i nosi je elan. Posebno su opasni doma, iako su imali jedan kiks protiv Croatije. Čvrsti su i jednostavni, okomita ekipa i daju puno golova. Tu ćemo morati posebno paziti, biti oprezni u obrani i ne griješiti. Međutim, ja vjerujem da ćemo se mi nametnuti kroz igru i da ćemo naše prilike znati iskoristiti. Želimo pobijediti. Na terenu se vidi da su ekipa, ali ipak iskače Jugović na sredini terena, u vezi Ačkar i najopasniji njihov igrač Dujmović, koji je prvi strijelac lige. Igra odlično na lijevom krilu, iskače brzo. Tako da tu trebamo posebno paziti, dodao je Kovačević.

U subotu, 6. studenog s početkom u 14 sati, a u sklopu 12. kola Druge HNL Varaždin gpstuje kok momčadi Jaruna u Zagrebu. Susret će se igrati na na nogometnom igralištu NK Kustošija. 

Komentari