NK VARAŽDIN

Kovačević uoči Opatije: Moramo se nametnuti i postići pogodak što prije

Objavljeno: 16.04.2022. 10:01

Zadnja izmjena: 16.04.2022. 10:27

Druga HNL lagano ulazi u završnu fazu i u svakoj utakmici bodovi sve više vrijede, jer će biti sve manje prilika da ih se nadoknadi u slučaju gubitka.

Varaždin, koji je na vodećoj pozivciji, prati Rudeš kao najvjerojatnije jedini konkurent za prvo mjesto i ulazak u 1. HNL. U današnjem 24. kolu Varaždin dočekuje posljednjeplasiranu Opatiju, dok Rudeš ugošćuje Croatiu iz Zmijavaca.

Varaždinci su svjesni situacije i trener Mario Kovačević naglasio je da su u "općoj mobilizaciji" pred ovu utakmicu.

- Znaju takve utakmice biti jako teške, pogotovo ako misliš da ćeš lako pobijediti. Opatija je trenutno zadnja, ali oni imaju puno iskusnih prvoligaških igrača i još se nadaju da se mogu spasiti, pa će dati svaki atom snage da osvoje bodove. Mi se moramo postaviti domaćinski i kao ekipa koja je vodeća na tablici. Moramo se nametnuti i postići pogodak što prije, pa da  se oslobodimo grča, najavio je Kovačević te dodao kako je "mobilizacija" u momčadi na najvišem nivou.

- Imam dovoljno iskustva i znam koliko izazova se krije u ovakvim utakmicama. Kad već svi već misle da su tri boda već kod nas, ali prvo ih treba izboriti na terenu. Tri boda su kao svaka druga tri boda. Cijenim Opatiju, 2:0 smo gubili tamo i na kraju izvukli bod. Oni su se još pojačali na zimu, pa ako ne budemo pravi nemamo se čemu nadati. Moramo biti na maksimumu, zaključio je Kovačević.

Dolaze mlade snage

U momčadi danas neće biti Senića i Karabatića, a Herrera se tek oporavio. Međutim, na klupi trener Kovačević ima puno mladih igrača koji čekaju svoju priliku. Možda već večeras netko od njih bude i igrač utakmice. Kovačević stoga poziva sve ljubitelje nogometa i navijače Varaždina da dođu podržati varaždinsku momčad od 18.00 sati.

- Treba nam podrška, prvenstvo se lomi ,a dečki daju sve od sebe. Znaju navijači da su nam važni i baš danas trebamo podršku kada moramo biti strpljivi i pravi pa onda ćemo se na kraju zajedno veseliti, dodao je Kovačević.

Komentari