NK VARAŽDIN

Kovačević: 'Uoči ove sezone moj cilj je bio da igramo kao Lokomotiva'

Objavljeno: 11.09.2022. 07:35

Zadnja izmjena: 11.09.2022. 07:35

Večeras NK Varaždin gostuje u Zagrebu kod NK Lokomotiva u sklopu 9. Kola SuperSport HNL-a.

Trener Varaždinaca Mario Kovačević ima visoko mišljenje o momčadi Lokomotive, ali očekuje da će njegova momčad znati odgovoriti na sve izazove gostovanja u Kranjčevićevoj ulici.

- Oni doma i vani igraju isto. Uoči ove sezone moj cilj je bio da igramo kao Lokomotiva. Igraju lijepi i brzi nogomet. Otvoreno uz brze tranzicije prema naprijed. Očigledno imaju problema u obrani pa su vjerojatno zbog toga ostvarili puno manje bodova nego što su trebali, što se tiče igre. Tako da su oni kvalitetna ekipa s puno dobrih i iskusnih igrača, a trener puno prilika daju i mlađim igračima. Kompletna ekipa koja ne ovisi samo o jednom igraču. Vidim da im nedostaje Čokaj, koji im je stožerni igrač i možda je dobro za nas da ga nema. Međutim, oni imaju puno mladih igrača. Stalno dolaze neki novi i dobri igrači. Tako da će ga oni sigurno dobro zamijeniti, pa na kraju možda aniti neće biti velike razlike. Oni se vole nadigravali, a to mene veseli i sigurno će biti dobra utakmica, najavio je Kovačević večerašnji susret.

Kakva će postava istrčati na zagrebački travnjak, trener Kovačević nije htio otkriti, ali sigurno je da će koristiti i nove igrače, koji su im se priključili prije desetak dana.

- Što se tiče novih igrača, mogu reći da dobro rade. A, ja kao trener dat ću sve od sebe da se što prije uklope. Pilj je igrao za Lokomotivu i spreman je, ostala tri nova igrača rade maksimalno na treninzima i već su, tako reći spremni za prvenstvenu utakmicu. Pa, već protiv Gorice sam koristio Pilja i Puclina. Za utakmicu protiv Lokomotive sigurno ću koristiti neke od njih. U ovom trenutku koristit ću najbolje i najspremnije igrače, na kraju je dodao Kovačević.

Susret 9. kola superSport HNL-a između Lokomotive i Varaždina igra se večeras s početkom u 21,05 sati.

Komentari