NK VARAŽDIN

Kovačević uoči Sesveta: Čeka nas teška utakmica

Objavljeno: 19.11.2021. 10:35

Zadnja izmjena: 19.11.2021. 12:46

Nakon reprezentativne pauze nastavljaju se utakmice Druge HNL, slijede posljednja tri kola do kraja jesenskog dijela. 

U 13. kolu Druge HNL Varaždin dočekuje na svom terenu momčad Sesveta. Varaždinci su trenutno na drugoj poziciji prvenstvene ljestvice i bore se za titulu jesenskog prvaka. Sesvete su na sredini prvenstvene ljestvici ali također imaju velike ambicije u ovoj sezoni.

Trener NK Varaždin Mario Kovačević optimista je uoči sutrašnje utakmice.

- Možda nam je stanka došla u nezgodnom trenutku, jer smo imali dvije vezane pobjede. Međutim, ipak smo se poslije Jaruna dobro odmorili, a što se treninga tiče mislim da smo jako dobro iskoristili ovo vrijeme. Sad imamo tri utakmice u kojima trebamo biti fizički dobri. Utakmica protiv ekipe Alumijij u Kidričevu nam je isto dobro došla, bez obzira na poraz. Igrači koji su do sada manje igrali dobili su priliku, dodao je Kovačević.

Nakon prijateljskog susreta u NK Varaždin maskimalno su se okrenuli sutrašnjem susretu protiv Sesveta, ali momčad i dalje prate izostanci. 

- Imamo nekih problema što se tiče ozljeda i bolesti. Posavec neće biti u kadru i svi oni koji su duže ozlijeđeni, Postonjski se dobro oporavlja pa ćemo još vidjeti. Belcara isto ne možemo koristiti jer je bolestan, Lusavec ima sličnih problema, a ostali su radili dobro i pred našim navijačima će dati sve od sebe, nanavio je Kovačević.

Ekipa Sesveta dobro je poznata treneru Kovačeviću, jer mu je i prva utakmica na klupi Varaždina, ove sezone, bila upravo protiv Sesveta. U Kupu su ih pobijedili u Sesvetama 3:2 nakon produžetaka.

- Sesvete su ekipa koja je slagana na ljeto da se bori za prvo mjesto. Imali su problema ali dižu se i igraju sve bolje. Čak su više bodova osvojili u gostima nego doma, tako da je to jedna dobra i iskusna ekipa. Imaju dosta igrača podjednake kvalitete. Tako da nas čeka jedna teška utakmica. Oni žele igrati i nadigravati se, tako da će biti zanimljiva utakmica za gledanje, ali siguran sam da ćemo mi u toj utakmici biti bolji, naglasio je Kovačević.

Susret 13. kola Druge HNL između Varaždina i Sesveta igra se sutra, u subotu 20. studenoga od 17.00 sati u Varaždinu.

Komentari