Kristijan Đurasek: Vozim najbolje u karijeri, slijedi Svjetsko prvenstvo u SAD-u

Objavljeno: 14.09.2015. 18:00

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:26

Foto: www.cyclingnews.com

Varaždinski biciklist Kristijan Đurasek pri kraju je sa sezonom u kojoj se može pohvaliti brojnim uspjesima, a s pravom možemo reći da vozi najbolje u karijeri.

U svibnju je vozač talijanske momčad Lampre Meride ostvario veliki uspjeh i pobijedio na utrci kroz Tursku. Uslijedio je nastup na Utrci oko Švicarske gdje je u drugoj etapi stigao također do pobjede.

Zatim je nastupio na najelitnijoj biciklističkoj utrci Tour de Franceu. Na kraju zauzeo ukupno 71. mjesto i samo mjesec dana kasnije, 28-godišnji biciklist je nastupio na La Vuelti.

U ukupnom poretku varaždinski biciklist zauzeo je 63. mjesto, a pobjedu je odnio Talijan Fabio Aru (Astana) za kojim je Đurasek zaostao dva sata, 29 minuta i 10 sekundi.

- Bez obzira na to što nije mnogo vremena prošlo od Toura do Vuelte, dobro se osjećam. Svojim nastupom na utrci po Španjolskoj sam zadovoljan, iako nije bilo dobro za našu ekipu jer naš kapetan pao već u drugoj etapi. Žalim jedino zatim što nisam uspio stići do pobjede u jednoj od etapa - rekao je Đurasek koji najbolji plasman na La Vuelti postigao u osmoj etapi gdje stigao do 17. mjesta.

Sezonu dosad varaždinski biciklist označio je kao vrlo uspješnu.

- Osvojio sam Utrku po Turskoj, slavio na drugoj etapi jake Utrke po Švicarskoj, odradio Tour i La Vueltu i držim da je to sigurno najbolja sezona u karijeri - rekao je Đurasek kojem je do kraja sezone preostalo Svjetsko prvenstvo u Sjedinjenim Američkim Državama. Osim njega nastupit će i Varaždinac Radoslav Rogina te Josip Rumac.

- Staza nije baš takvih karakteristika, kakve meni leže. Vrlo je jednostavna i brza, no probat ćemo na najbolji mogući način predstavljati hrvatske boje u svijetu - zaključio je Đurasek.

Svjetska smotra na rasporedu je krajem rujna, a nakon prvenstva svijeta slijede mu još dvije utrke u Italiji.

Komentari