Kup EHF, 2. kolo: Varaždin s osmoricom izgubio u Našicama 30:20

Objavljeno: 10.10.2015. 22:04

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Rukometaši GRK Varaždina 1930 izgubili su očekivano u Našicama prvu utakmicu 2. kola Kupa EHF-a, domaći Nexe – još jači nego prošle sezone – slavio je 30:20 protiv varaždinskog sastava kojeg je slovom i brojkom činilo osam igrača.

Naime, trener Dabrova Vladimir Vujović nije se usudio koristiti ozljedama načete igrače (Marčec, Horvat), bez obzira što su oni bili uz momčad i u zapisniku utakmice. Našičanima su se tako suprotstavili Huđ, Vidaček, Vincek, Vujović, Šipić, Trefil, Hirš i vratar Špikić, dok je s druge strane strateg Nexea Zdenko Kordi imao na raspolaganju kompletan sastav, uključujući ovoljetna pojačanja Vedrana Zrnića i Ivana Sršena, koji je u Našice došao baš iz Varaždina.

Nexe je u konačnici slavio 30:20 (poluvrijeme 15:11), u utakmici u kojoj je upravo Sršen bio najefikasniji igrač Našičana (5 pogodaka), valjda po onoj „tko će kome, nego svoj svome“. Varaždinci pak su „pali hrabro“, predstavili se pred 1.300 gledatelja u odličnom izdanju s obzirom na okolnosti, a posebno je blistao mladi Frano Vujović. Ne samo zbog 7 pogodaka s kojima je bio prvi igrač utakmice, već i zbog načina na koji se suprotstavio našičkim rukometašima iza kojih su deseci ovakvih utakmica.

Sve u svemu, primarni cilj Dabrova je ispunjen, iz Našica se vraćaju zdravstveno neokrznuti i motivirani za povratak na pobjedničke staze već u srijedu protiv vinkovačke Spačve. Što se pak uzvrata Kupa EHF-a tiče, isti je u Areni uz Dravu u nedjelju, 18. listopada.

Komentari