Kup ŽNS: Bednja posljednji četvrtfinalist

Objavljeno: 11.09.2014. 19:54

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

U „vaterpolskim“ uvjetima u Beletincu domaća se Bednja bolje snašla od međužupanijskog nogometnog ligaša iz Novog Marofa i u posljednjoj utakmici osmine finala Kupa ŽNS Varaždina s visokih 4:1 izborila čevrtfinale natjecanja.

Nakon što su u prošloj fazi natjecanja iz Kupa izbačeni i branitelj naslova Podravina i finalist Plitvica iz Gojanca, nakon što je u aktualnoj osmini finala ispao i potpisnik jednog iznenađenja Podravac iz Svibovca, ali i dva međužupanijska ligaša (Ivančica prošli tjedan pa jučer i Jalžabet), danas je natjecanje završio i treći član četvrtog ranga – Novi Marof. Bednja je slavila s visokih 4:1, međutim šteta je što je ova – po svemu natraktivnija utakmica osmine finala Kupa – igrana u nenogometnim uvjetima, u kojima je jedini dobitak Bednjin plasman među osam, u svemu ostalom izgubili su – svi. I nogomet i ljubitelji istog.

Rezultati osmine finala Kupa ŽNS Varaždin: Obreš – Varteks 1:2, Podravac (Sv) – Polet (C) 0:2, Drava (SĐ) – Ivančica 4:1, Nedeljanec – Rudar '47 1:1 (p. 4:3), Zadrugar – Podravac (Se) 7:1, Sloga – Razvitak (Č) 2:0, Čevo – Jalžabet 2:1, Bednja – Novi Marof 4:1.

Sve u svemu, nakon ispadanja Podravine, Plitvice (G), Zelengaja, sada i Jalžabeta, Ivančice i Novog Marofa, najviše rangirani klub koji je i dalje u natjecanju je aktualni županijski prvak Zadrugar iz Hrastovskog koji na papiru postaje i prvim favoritom za osvajanje Kupa. Međutim, kako je sve to „na papiru“ dosad lako padalo u vodu, ovogodišnji županijski kup mogao bi ponuditi još dosta zanimljivih i neočekivanih stvari. Četvrtfinale je na rasporedu 8. listopada, bit će itekako zanimljivo.

Parovi četvrtfinala Kupa ŽNS varaždin (08.10.): Varteks – Bednja, Čevo – Polet (C), Nedeljanec – Drava (SĐ), Sloga (S) - Zadrugar.

Komentari