Kvalifikacije za EP: Hrvatice "natankale" Talijanke

Objavljeno: 20.10.2011. 09:02

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: hrs.hr

U prvoj utakmici novog ciklusa kvalifikacija za Europsko prvenstvo, hrvatske rukometašice su protiv slabašne Italije upisale 25 golova više i tako svoj put ka Nizozemskoj započele na najbolji mogući način, pišu Ivana Strahija i Branko Barić za SportNet

Talijanke, koje nikad do sada nisu bile na europskoj smotri, nisu se ničemu nadale ni u Novigradu protiv Hrvatske, koju su unaprijed titulirale top klasom svjetskog rukometa. Želja im je bila učiti, uz napomenu da tako mlada reprezentacija ni nema većih afiniteta. Hrvaticama pak je najpreče bilo ponovno se vratiti u reprezentativni duh nakon mjeseci bez okupljanja, upisati dva boda i polako se okrenuti Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Obje su reprezentacije nakon 60 minuta u Novigradu tako dobile što su željele. Hrvatice uvjerljivu pobjedu, uz dosta 'zezancije' i veselja u igri, a Talijanke utakmicu u kojoj su mogle nešto naučiti od rukometašica koje igraju u ozbiljnijim klubovima. Konačnih +25 jasno je mjerilo razlike u kvaliteti i razini jednog i drugog rukometa.

Susret počinje napadom Talijanki, no prvi gol daje naša Penezić u 50. sekundi, a zatim se u strijelce upisuje i Horvat. Ponajbolja talijanska rukometašica Federspieler potom uspijeva pogoditi za 2:1, no to je u prvih 10 minuta bio jedini talijanski gol.

Do drugog dolaze Talijanke tek na 9:2, pogodila je Onnis, Hrvatice dižu na 11:2, a onda su malo naše reprezentativke popustile u presingu, pa gošće uz golove Lenardon i Federspieler dolaze do 12:5 u 17. minuti.

Razloga za zabrinutost nema, uz samo malo više koncentracije Hrvatice opet odlaze na veću razliku, što kulminira u 25. minuti pogotkom golmanice Grubišić s jednog gola na drugi, u mrežu iza Dovezi za 17:5. Grubišić nije stala samo na tome, odmah potom obranila je i sedmerac Rotondo.

Na odmor se ide s 21:7, a u drugom dijelu hrvatska ekipa samo nastavlja graditi razliku, a 40. pogodak, za +26, postiže Gaće u 59. minuti. Rotondo je uspjela par sekundi prije kraja smjestiti loptu u mrežu iza Žderić i smanjiti na 40:15, dok je u posljednjem napadu susreta Gaće zapucala iznad gola Italije.

Najbolji strijelac u hrvatskim redovima bila je Šerić (6), dok je Zebić pogodila pet puta. Vratarka Grubišić skupila je na kraju 12 obrana.


Ivana Strahija, Branko Barić / hrsport.net

Komentari