Ledena groznica se nastavlja: U Arenu stiže Alba Volan

Objavljeno: 10.01.2012. 13:36

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:12

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Pobjedom nad Jesenicama Medveščak je potvrdio doigravanje. No nema opuštanja. Već danas ih čeka Alba Volan, a jedini cilj je zadržati drugo mjesto na ljestvici, piše Martina Oštrić za Sportnet

Emocije iz Arene nakon pobjede nad Jesenicama još se nisu slegle. Posljednja momčad lige još se jednom pokazala kao težak zalogaj za Medveščak, a ni 15 tisuća ljudi, koliko je sjedilo u dvorani na Laništu, hokejaše nije ostavilo ravnodušnima.

- Znali smo da nas protiv Jesenica čeka težak posao, pa smo se na to i pripremili. Osim što su nas pobijedili u našem prvom međusobnom susretu u Zagrebu, mi nismo uspjeli dati gol sve do posljednjeg perioda. No, naš glavni cilj je ostvaren, i idemo dalje – ističe napadač Adam Naglich.

S njim se slaže i Dario Kostović. Premda je prvi put doživio čari Arene, ona je upravo ono što je očekivao, a pohvalio je i posjetitelje.

- Publika nije bila kazališna, premda su svi sjedili. Zbog visine dvorane se malo izgubi osjećaj, no svi su navijali - kaže Kostović.

Pogled naprijed je pogled prema Albi Volan, sljedećem protivniku Medveščaka u Areni. Mađari trenutno drže šesto mjesto s bodom manje od Olimpije, odnosno dva od KAC-a, i u Zagrebu im pod svaku cijenu trebaju bodovi.

- Mađari se još uvijek bore za doigravanje, ali to nije naša stvar. Svaka je utakmica teška, i mi se koncentriramo na to da je završimo najbolje što možemo - rekao je Naglić.

Kostović se, unatoč osiguranom doigravanju, nada kako će Medveščak doći do bodova.

- Dobri su, imaju domaće igrače i odličnog golmana – kaže Splićanin koji se nada kako će igrati pametnije nego protiv Jesenica.

Mađari u Zagreb dolaze nakon visokog poraza od Linza. Sreća u nesreći im je i da je sedma Vienna također ostala bez bodova, pa se razlika o četiri boda nije istopila.

- Imali smo jednak broj udaraca na gol, i poprilično jednak broj šansi, no Linz je taj koji je prvi postigao gol. Pokušali smo malo riskantnije u nastavku, kako bismo došli do izjednačenja, no tako se otvorila prilika koju su protivnici iskoristili - kazao je pomoćnik trenera Lajos Enekes.

Momčad Fehervara u deset dana igra četiri susreta u gostima, stoga im je važno da se dobro odmore.

- Naši igrači moraju dati maksimalan doprinos, jer jedino takvom igrom imamo šanse u Zagrebu - završio je.

Susret počinje u 19:15 sati.


Izvor: hrsport.net

Komentari