Legendarni Vugrinec u Koprivnici je suvišan?!

Objavljeno: 03.07.2013. 21:39

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:31

Foto: Andrej Švoger/VT

Trener koprivničkog Slaven Belupa Ivan Katalinić pao je na testu iz respekta prema legendama. Deset dana uoči početka nove sezone, najboljeg je strijelca u povijesti HNL-a Davora Vugrinca (136 golova) iz momčadi odsjekao kao da je tinejdžer koji se tek treba dokazati, a ne živuća legenda hrvatskog nogometa...

Iako je prije tri tjedna 38-godišnjeg Vugrinca poveo na klupske pripreme, Katalinić se prilikom kresanja kadra za novu prvoligašku kampanju predomislio te bivšeg hrvatskog reprezentativca otpisao u paketu s još trojicom igrača (Batarelo, Maras, Šaban).

- To su igrači u godinama i nisam vidio da bih od njih mogao dobiti nekakvu pomoć. Kakvog smisla ima da griju klupu i igraju desetak minuta po utakmici? Klub je iznad svih njih - poručio je Katalinić, očito se opravdavajući za Vugrinčev slučaj.

Vugrinec na novinarske pozive u srijedu nije odgovarao, no klupski kuloari tvrde kako ga je hladnokrvnost čelništva kluba pogodila. Poručio je da će, ako treba, ostatak ugovora (vrijedi do ljeta 2014.) odraditi trčeći krugove oko stadiona.

I dok Slavenov sportski direktor Roman Sović objašnjava da se uvjeti raskida ugovora tek trebaju dogovoriti, na otpusnicu proslavljenom Varaždincu mogli bi reagirati White Stonesi. Poziv iz Varteksa, koji će se sljedeće sezone boriti za ulazak u treću ligu, Vugrinec možda neće imati srca odbiti...

Komentari