Leon Benko potpisao za FK Sarajevo!

Objavljeno: 12.09.2014. 11:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Leon Benko, sjajni napadač koji je dvije sezone za redom bio prvi strijelac Rijeke i HNL-a do prošlozimskog odlaska u Kinu i neslavnog raskida ugovora zbog financijskih problema tamošnjeg Daliana, karijeru nastavlja u FK Sarajevu!

Suradnja je dogovorena do ljeta 2016. godine, a Sarajevo će 31-godišnjem napadaču Benku biti deveti profesionalni klub u karijeri. Podsjetimo, iz matičnog Varteksa Leon se prvi put otisnuo u bundesligaški Nürnberg, kao 23-godišnjak. Nakon dvije godine u Njemačkoj uslijedile su dvije belgijske destinacije, Standard Liege i Kortrijk da bi se prije tri godine priključio koprivničkom Slaven Belupu. Prva egzotična destinacija bila je Saudijska Arabija pretprošle godine (Al Faisaly), uslijedile su dvije prekrasne godine u Rijeci pa spomenuta kratka avantura i Kini, protekle zime. Sarajevo će dakle biti deveti klub, a Bosna i Hercegovina šesta zemlja u kojoj će Benko prezentirati svoje nogometno umijeće. Na prvoligaškim BiH terenima imat će i VŽ-društvo, u mostarskom Zrinjskom od ovog ljeta uspješno nastupa stoper Matija Katanec.

Sarajevo je trenutačno na 7. mjestu Premijer lige BiH, ali s utakmicom manje, uz Široki Brijeg, Slaviju i Velež jedini zasad bez poraza. Ambicije su visoke, europske, a s Benko u sastavu i najviše – napad na titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Komentari